Άρνηση της Κ.Δ για επιστροφή μεταναστών στη Συρία-Και άλλοι παράτυποι μετανάστες ήρθαν απο το Κάβο Γκρέκο – Σύλληψη 44χρονου για διακίνηση

Βουλιάζει την Κύπρο το μεταναστευτικό και οι ιθύνοντες κοιτάζουν χασκιασμένοι δεξιά και αριστερά!

Παρά το διπλασιασμό σχεδόν του αριθμού των άτυπων μεταναστών που φτάνουν στη χώρα μας, σε σχέση με την περσινή περίοδο, φαίνεται πως τα “μέτρα” που εξήγγειλαν οι αρμόδιοι δεν επαρκούν αφού ακόμη και χθες, σύμφωνα με την αστυνομία,άνδρας ηλικίας 44 ετών συνελήφθη σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση διακίνησης παράτυπων μεταναστών.

Συγκεκριμένα, χθες γύρω στις 6.20 το απόγευμα,  άκατος της Αστυνομίας, προσέγγισε ξύλινο σκάφος, στη θαλάσσια περιοχή του Κάβο Γκρέκο. Στο σκάφος επέβαιναν συνολικά  29 πρόσωπα, 20 άνδρες, τρεις γυναίκες και έξι παιδιά όλοι Συριακής καταγωγής. Το σκάφος συνοδεύτηκε με ασφάλεια από αστυνομικές ακάτους, μέχρι το αλιευτικό καταφύγιο  στο Παραλίμνι και μετά και τις απαραίτητες εξετάσεις, μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Φιλοξενίας στο Πουρνάρα.

Ωστόσο για έναν από τους επιβαίνοντες του σκάφους ηλικίας  44 ετών, ηγέρθησαν υποψίες ότι είναι ο διακινητής και συνελήφθη δυνάμει δικαστικού εντάλματος σύλληψης. Αργότερα σήμερα ο 44χρονος αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου για έκδοση διατάγματος προσωποκράτησης του.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ, ερωτήματα εγείρει η άρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας στην επιθυμία της Συρίας για επιστροφή όλων των παράτυπων μεταναστών οι οποίοι βρίσκονται στην Κύπρο, την ίδια ώρα που η Δανία, συνήψε συμφωνία με την Δαμασκό και επιστρέφει τους μετανάστες πίσω.