Πασχαλιάτικα, Κυβέρνηση και αντιπολίτευση, αφήνουν σε ταράτσα, γυναίκες και ανήλικο παιδί – Ντροπή σας

Το Πάσχα είιθισται να φέρνει Ανάσταση ελπίδας για όλους, για ένα κόσμο πιο ανθρώπινο και πιο αξοπρεπές, Η Ανάσταση του Θεανθρώπου αποτελεί ένα μήνυμα αναγέννησης για τον κάθε ένα απο μας. Όχι όμως για τρεις συμπολίτισσες μας, τις οποίες, οι αρμόδιοι της Πολιτείας, συνεχίζουν να κοροϊδεύουν, γυρίζοντας την πλάτη στα προβλήματα τους.

Σύμφωνα με το θέμα που ανέδειξε, προ ημερών, το NewsfeedCy , αυτή τη στιγμή, στην πόλη της Λεμεσού, βρίσκονται τρεις άστεγες γυναίκες, η μια μάλιστα εξ αυτών, έχει μαζί της και την ανήλικη κόρη της.

Οι δύο πρώτες περιπτώσεις, αφού κτύπησαν πολλές φορές την πόρτα του γραφείου Ευημερίας, χωρίς ωστόσο καμία ανταπόκριση, επικοινώνησαν με το Κίνημα ΕνΕργώ όπου και απο την πρώτη στιγμή, όπως πάντα γίνεται, εθελοντές βρέθηκαν στο πλάϊ αυτών των ανθρώπων. Έπειτα και την εμπλοκή του Κινήματος ΕνΕεργώ, οι 2 αυτές γυναίκες καθώς και το ανήλικό παιδί, φιλοξενήθηκαν σε φιλικά σπίτια, αφού μεσολαβούσε Σαββατοκύριακο και περίμεναν να ανοίξει το Γραφείο Ευημερίας που όπως τους ενημέρωσαν… “περάστε απο Δευτέρας..”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ: Γραφείο Ευημερίας Πολεμιδιών: άφησαν οικογένειες με παιδάκια στο δρόμο – “Ελάτε απο Δευτέρας” ήταν η απάντηση τους!

Η Δευτέρα βέβαια ήρθε αλλά το Γραφείο Ευημερίας συνεχίζει να σφυρίζει αδιάφορα και σήμερα Μεγάλη Τετάρτη, οι 2 αυτές γυναίκες καθώς και το ανήλικο κοριτσάκι βασίζονται σε εθελοντές για μια φιλοξενία, ώστε να μην βρεθούν και πάλι στους δρόμους. Στον μακρύ κατάλογο των αστέγων ήρθε να προστεθεί και μια τρίτη περίπτωση 27χρονης γυναίκας η οποία ζει σε ταράτσα, μαζί με το σκυλάκι της!

Μπαλάκι στα χέρια των αρμοδίων, και άλλη άστεγη γυναίκα

Μάλιστα, όπως καταγγέλει η ίδια, πήγε στον Αστυνομικό Σταθμό Γερμασόγειας για να δηλωθεί αστεγη – όπως αυτό προβλέπεται απο τις εντολές της Υπουργού Εργασίας Ζέτας Αιμιλιανίδου. Απο εκεί, οι αστυνομικοί την ενημέρωσαν πως πρέπει να πάει στο Σχεδία, όπου και πήγε. Απο εκεί την έστειλαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Λεμεσού όπου ενημερώθηκε τηλεφωνικά-αφού δεν μπορούσε να πάει εκεί ενώ είναι καθήκον της- η Κοινωνική λειτουργός και της είπε απλά να … “περάσει αύριο”!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ: ΛΕΜΕΣΟΣ: ‘Δεν έχω φάει εδώ και τρεις μέρες’ – Αστεγη περίμενε έξω από την Αστυνομία για βοηθεία

Η απελπισμένη κοπέλα, επικοινώνησε με το Κίνημα ΕνΕργώ όπου, όπως μας ενημέρωσε ο Λευτέρης Γεωργίου, Εκπρόσωπος του Κινήματος ΕνΕργώ, βρισκόταν σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση. “Πιστεύει ότι η ζωή της έχει σταματήσει” μας ενημέρωσε ο Λευτέρης Γεωργίου “νιώθει ότι παλεύει μόνη της με τα θηρία“.

Ο Λευτέρης Γεωργίου, αμέσως απέστειλε μύνημα στο κινητό της Υφυπουργό Πρόνοιας, ώστε να την ενημερώσει για το θέμα. Σε ερώτηση της δημοσιογράφου του NewsfeedCy, γιατί ενημερώνει κατευθείαν την Υφυπουργό μας απάντησε: “Δεν θέλω να λένε ότι δεν ενημερώθηκαν. Είναι γνωστή η “πιπίλα” των αρμοδίων όταν γίνει κάτι, να λένε απλά πως δεν τους ενημέρωσαν οι υπεύθυνοι. Για αυτό στέλνω κατευεθείαν στον άμεσα αρμόδιο, μύνημα. Για να είναι όλοι ενήμεροι απο πρώτο χέρι“.

Δυστυχώς το μύνημα, σύμφωνα πάντα με τον Λευέρη Γεωργίου, πήγε στο βρόντο γιατί η Υφυπουργός, η οποία ενώ τον διαβεβαίωνε προ ημερών για τις προθέσεις της να βοηθήσει, σήμερα, ούτε καν μπήκε στον κόπο να απαντήσει. Έπειτα, ο Εκπρόσωπος του Κινήματος, απέστειλε μύνημα και στον Άριστο Δαμιανού, Πρόεδρο της Επιτροπής Εσωτερικών και Βουλευτή του ΑΚΕΛ, όπου τον ενημέρωνε για την ύπαρξη αστέγων στη Λεμεσό, ζητώντας βοήθεια. Καμία όμως απάντηση και απο τον εκλεγμένο των αριστερών. Έπειτα, ενημερώθηκε με μήνυμα ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Μάριος Πελεκάνου, έπειτα η ιδιαιτέρα της Υπουργού Εργασίας Στέφη Χρυσοστόμου, και τέλος με μύνημα ενημερώθηκε και η ίδια Ζέτα Αιμιλιανίδου.

Κάποια απο τα μυνήματα που απέστειλε ο Λευτέρης Γεωργίου

Προφανώς, ήταν όλοι τους απασχολημένοι με πιο σοβαρά ζητήματα απο αυτά της στέγασης και της αξιοπρέπειας των τριών άστεγων γυναικών, και κανείς δεν μπήκε στον κόπο να απαντήσει” δηλώνει ο Λευτέρης Γεωργίου. “Αν ήταν όμως αλλοδαποί θα ήταν οι πρώτοι που θα έτρεχαν για να δείξουν το φιλεύσπλαχνο πρόσωπο τους, χωρίς βέβαια να θέλουμε να θίξουμε κανένα άνθρωπο”.

Οι απλοί πολίτες “ασπίδα” μπροστά στην αδιαφορία του Κράτους.

Για άλλη μια φορά” συνεχίζει ο Λευτέρης Γεωργίου απλοί πολίτες, αυτοί οι πολίτες που οι ίδια η Πολιτεία φτωχοποιεί μέρα με τη μέρα, στέκονται σαν ασπίδα απέναντι στους Κρατικούς αξιωματούχους και προστατεύουν τους συνανθρώπους μας. Οι δύο γυναίκες, καθώς και το ανήλικο κοριτσάκι, που απο την προηγούμενη βδομάδα ενημερώθηκε απο εμένα η Υφυπουργός Πρόνοιας, Αναστασία Ανθούση η οποία μου είπε μάλιστα πως θα βοηθήσει, θα φιλοξενηθούν αφιλοκερδώς σε ξενοδοχείο, έως την Κυριακή του Πάσχα. Ευτυχώς που υπάρχουν και αυτοί οι άνθρωποι τους οποίους και ευχαριστούμε δημόσια., όπως επίσης ευχαριστούμε δημόσια όλους τους ανθρώπους που έτρεξαν να βοηθήσουν απο την πρώτη στιγμή.

Όσο αφορά την περίπτωση της τρίτης κοπέλας, ψες φιλοξενήθηκε απο μέλη του Κινήματος ΕνΕργώ και σήμερα γίνεται προσπάθεια για να μην καταλήξει και πάλι να κοιμάται σε ταράτσα εγκαταλελειμένου σπιτιού. “Περίμενα πως, τουλάχιστον το Πάσχα θα έδειχναν ένα πιο ανρθώπινο πρόσωπο. Τίποτα όμως. Η αδιαφορία τους τσακίζει και το τελευταίο ίχνος αξιοπρέπειας. Με συμμάχους τα πλείστα ΜΜΕ που δείχνουν να αδιαφορούν ολοένα και περισσότερο για τα κοινωνικά θέματα που αντιμετωπίζουν οι συμπατριώτες μας,γυρίζουν την πλάτη στον κάθε δυσπραγούντα” καταλήγει ο Λευτέρης Γεωργίου. “Εξετάζουμε, ως Κίνημα ΕνΕργώ για λήψη δυναμικών μέτρων για αντιμετώπιση της κατάστασης. Υπάρχει ακόμα και σκέψη να κατασκηνώσουμε όλοι μαζί με τους αστέγους με αντίσκηνα έξω απο το σπίτι της Υπουργού. Μήπως έτσι ευαισθητοποιηθούν.”

Σε μια άλλη εξέλιξη, έχουμε πληροφορηθεί πως το Γραφείο Ευημερίας Πολεμιδιών ανακοίνωσε τηλεφωνικά, σε πρώην άστεγο που έμενε σε παράγκα , ότι αρνείται να του πληρώσει το ενοίκιο ενώ είχε ήδη συμφωνηθεί να πληρωθεί αύριο.

ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ: ΛεμεSOS: 74χρονος ζει σε παράγκα χωρίς ρεύμα και νερό- “Έκανα σκέψεις να βάλω τέλος στη ζωή μου…” ΒΙΝΤΕΟ

Για το εν λόγω θέμα θα ακολουθήσει ρεπορτάζ εντός της ημέρας.