Έκτακτη συνεδρία δημοτικού συμβουλίου Δήμου Λεμεσού, για τον Μαραθώνιο Λεμεσού

Με αποκλειστικό θέμα τον μαραθώνιο Λεμεσού συγκαλείται, αύριο Τρίτη, έκτακτη συνεδρία του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Λεμεσού, το οποίο αναμένεται να λάβει συγκεκριμένες αποφάσεις, μετά την συνομολόγηση συμφωνίας του ΓΣΟ με νέο ανάδοχο.

Υπενθυμίζεται ότι, μετά την απόφαση του ΓΣΟ να μην ανανεώσει το συμβόλαιο συνεργασίας με τον μέχρι πρότινος ανάδοχο και να γίνει επαναδιαπραγμάτευση των όρων, οι δημοτικές Αρχές ανέλαβαν την πρωτοβουλία για σύναψη Μνημονίου Συνεργασίας των τεσσάρων φορέων της πόλης (Δήμος Λεμεσού, ΓΣΟ, ΕΒΕΛ, ΕΤΑΛ), με στόχο να συνεχιστεί η επιτυχημένη συνταγή των προηγούμενων χρόνων και ν’ αποφευχθούν πειραματισμοί που  ενδεχομένως να υποβαθμίσουν τον Μαραθώνιο Λεμεσού.

Στις 9 Ιουλίου ο ΓΣΟ υπέγραψε τελικά συμφωνία με νέο ανάδοχο, αφού δεν καρποφόρησαν οι διαβουλεύσεις με την επί 11 χρόνια εταιρεία που ανέλαβε το θεσμό, με το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου να επικυρώνει την απόφαση την περασμένη Δευτέρα.

Το γεγονός προκάλεσε την αντίδραση του Δημάρχου Λεμεσού, ο οποίος με επιστολή του εξέφρασε έκπληξη για την εξέλιξη, προσθέτοντας ότι βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με το πνεύμα της συλλογικής διαχείρισης του Μαραθωνίου από τους τέσσερις φορείς της πόλης, με βάση το Μνημόνιο Συναντίληψης.

Από πλευράς του ο Πρόεδρος του ΓΣΟ, Κυριάκος Τσολάκης είχε δηλώσει στο ΚΥΠΕ πως και ο ίδιος εκπλήσσεται με την έκπληξη του Δημάρχου, καθώς εναπόκειται στον σύλλογο ν’ αποφασίσει ποιος θα είναι ο ανάδοχος του Μαραθωνίου Λεμεσού.

Αύριο το δημοτικό συμβούλιο συνεδριάζει εκτάκτως, στις 17:00, για να εξετάσει το θέμα που προέκυψε, καθώς την ίδια ώρα που ο ΓΣΟ παρουσιάζεται έτοιμος να προχωρήσει με τη διοργάνωση του Διεθνούς Μαραθωνίου Λεμεσού – ΓΣΟ, στις 18 και 19 Μαρτίου 2023, συνεχίζεται και η προώθηση της διοργάνωσης, υπό την ονομασία ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού, από τον προηγούμενο διοργανωτή, για τις ίδιες ημερομηνίες.

«Θα αποφασίσουμε αύριο το πώς θα αντιδράσουμε στις εξελίξεις αυτές» ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος Νίκος Νικολαΐδης, διευκρινίζοντας ότι η έκπληξη του Δήμου στην απόφαση του ΓΣΟ να προχωρήσει στη συνομολόγηση συμφωνίας ήταν «γιατί με βάση το μνημόνιο που υπογράψαμε όλες οι αποφάσεις παίρνονται συλλογικά και με τη σύμφωνη γνώμη όλων».