Έρχονται απολύσεις στην Ελληνική και RCB με τις ευλογίες των συντεχνιών

Του Μαρίνου Χ’Αράπη

Στην υλοποίηση της "υπόσχεσης" του περί απολύσεων προχωράει ο  Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής του ομίλου της Ελληνικής Τράπεζας, Όλιβερ Γκάτζκε, ο οποίος είχε προαναγγείλει Πασχαλιάτικα, 350 απολύσεις καθώς και αποκοπές βασικών δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Βαρύς ο απολογισμός της οικονομικής στενότητας που επέβαλε η παρούσα κυβερνητική πολιτική. Θύματα, οι πάντες! Απο τον πρώτο νοικοκυραίο μέχρι τον τελευταίο μισθωτό ή συναξιούχο που ξαφνικά, βλέπουν να τα χάνουν όλα. Ξαφνικά, βρίσκονται, απο τη μια στιγμή στην άλλη, διωγμένοι απ’ τις δουλειές τους. Τελείως απροστάτευτοι από έλλειψη στοιχειώδους κρατικής φροντίδας.

Αυτή τη φορά “θύματα” της κυβερνητικής πολιτικής είναι οι υπαλλήλοι της Ελληνικής Τράπεζας αλλά και της RCB.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Όλιβερ Γκάτζκε, απέστειλε ήδη επιστολές στις συντεχνίες ΕΤΥΚ, ΣΕΚ και ΠΕΟ και τις καλεί σε διαβούλευση, ενημερώνοντας παράλληλα ότι προχωρεί στην υλοποίηση του σχεδίου μετασχηματισμού της τράπεζας, το οποίο περιλαμβάνει και πλεονασμούς προσωπικού.

Μεταξύ άλλων όπως αναφέρει στην επιστολή, στο σχέδιο μετασχηματισμού της Τράπεζας περιλαμβάνεται και περαιτέρω κλείσιμο καταστημάτων, αυτοματοποιήσεις των διαδικασιών καθώς και ψηφιοποίηση της τράπεζας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ: Ελληνική Τράπεζα: Έρχονται 350 απολύσεις και αποκοπές βασικών εργατικών δικαιωμάτων, μετά το Πάσχα

Στη Βουλή και οι απολύσεις της RCB
Στο μικροσκόπιο της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εργασίας τίθεται σήμερα το θέμα του πλεονασμού περίπου 440 υπαλλήλων της RCB Bank, μετά την απόφαση που λήφθηκε στα τέλη Μαρτίου για μετασχηματισμό της τράπεζας σε εταιρεία διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων.

Αυτοί, δυστυχώς, είναι μερικοί από τους πρωταγωνιστές του δράματος της Κυπριακής κοινωνίας. Αυτής της Κοινωνίας που αδιαφορεί για τον κάθε ένα υπάλληλο που απολύεται και δεν τον νοιάζεται κανείς.

Αυτόν τον υπάλληλο που μέχρι χθες ήταν νοικοκυραίος. Και αύριο, ίσως να μην μπορεί να ανταποκριθεί στα έξοδα της οικογενείας του και των παιδιών του. Αυτοί που κάποιοι, θεωρούσνα βολεμένο. Που σήμερα το μέλλον του είναι απλά στο έλεος των συντεχνιών. Γιατί σήμερα αυτός, αύριο εμείς…