Έρχονται αυξήσεις στη τιμή του ψωμιού το επόμενο διάστημα (ΒΙΝΤΕΟ)

Έρχεται αύξηση της τιμής του ψωμιού το επόμενο διάστημα ελέω κρίσης στην παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα, η οποία είναι απότοκο του πολέμου στην Ουκρανία και της πανδημίας του κορωνοϊού.  Με την πλάτη στον τοίχο βρίσκονται χιλιάδες αρτοποιία σε ολόκληρη τη χώρα λόγω των αυξήσεων που μπαίνουν το τελευταίο διάστημα σε βασικές πρώτες ύλες. 

Μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1, «Μέρα Μεσημέρι», ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αρτοποιείων, Λάκης Σαββίδης ανέφερε ότι οι προμηθευτές αύξησαν τις τιμές τους.

Από την αρχή του χρόνου και μέχρι και σήμερα σημειώθηκε μια τάξη του 10% στο ψωμί λόγω της ανατίμησης των τιμών πώλησης του αλευριού.

Κύριος φόβος του Συνδέσμου Αρτοποιείων είναι οι αυξήσεις «φωτιά» που επιβάλλονται στην τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας, οι οποίες επιβαρύνουν τους επαγγελματίες. «Δυστυχώς, τα έξοδα αυτά έρχεται να τα πληρώσει ο καταναλωτής. Η σύσταση μας στα μέλη του Συνδέσμου είναι ο σεβασμός στους καταναλωτές και να κοιτάξουν να βρουν τρόπο να περιορίσουν τις αυξήσεις», είπε ο κ. Σαββίδης.

Την ίδια ώρα, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αρτοποιείων είπε πως δεν είναι γνωστό πότε θα μπουν οι αυξήσεις στη τιμή του ψωμιού, ωστόσο, είναι κάτι που αναμένεται σύντομα. «Ο πληθωρισμός είναι ιδιαίτερα ανησυχητικός όπως είναι και το οικονομικό πλαίσιο που ζούμε», υπογράμμισε καταληκτικά.