«Έφυγε» ο μυθικός Μπιλ Ράσελ

FROM MERLIN ARCHIVE, DON NOT RESEND TO LIBRARY ** FILE ** Bill Russell, left, star of the Boston Celtics is congratulated by coach Arnold "Red" Auerbach after scoring his 10,000th point in the NBA game against the Baltimore Bullets in Boston Garden in a Dec. 12, 1964, photo. Auerbach, who coached the Boston Celtics to nine championships in the 1950s and 1960s, died Saturday, Oct. 28, 2006. He was 89. (AP Photo/file) 23red

Ο θρύλος που άλλαξε για πάντα το ΝΒΑ, Μπιλ Ράσελ, έκλεισε τα μάτια του σε ηλικία 88 ετών

Θλίψη στην παγκόσμια αθλητική κοινότητα. Πριν από λίγο ο Σαμς Χαράνια μετέδωσε πως ο Μπιλ Ράσελ δεν μένει πια εδώ. «Έφυγε» σε ηλικία 88 ετών, ο άνθρωπος που επηρέασε όσο ελάχιστοι την ιστορία του μπάσκετ. Ο κύριος με τα «11+2 δαχτυλίδια» πρωταθλητή του ΝΒΑ.

Ο Γουίλιαμ Φέλτον Ράσελ που έμελλε να γίνει ο διασημότερος Μπιλ στην ιστορία των σπορ.

«Ο μεγαλύτερος νικητής στην ιστορία του αμερικανικού αθλητισμού, απεβίωσε ειρηνικά σε ηλικία 88 ετών, με την σύζυγό του στο πλευρό του» αναφέρεται στην ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε στους λογαριασμούς του στα social media.

Η αυτοκρατορία των Μπόστον Σέλτικς

Ήταν 1972,  ακριβώς 50 χρόνια πριν,  τότε που η φανέλα με το θρυλικό «6» σκαρφάλωσε στην οροφή του «Γκάρντεν» της Βοστόνης ως ελάχιστος φόρος τιμής για εκείνον που σκάλισε με τα ίδια του τα χέρια την μεγαλύτερη «αυτοκρατορία» στην ιστορία του αμερικανικού αθλητισμού. Τους Μπόστον Σέλτικς.

Έντεκα πρωταθλήματα σαν παίκτης (και τι παίκτης), τα δύο τελευταία σαν παίκτης- προπονητής: Από το 1957 ως το 1969 το NBA δεν είχε λόγο να ονομάζεται ΝΒΑ. Έπρεπε απλά να φέρει το όνομα του κορυφαίου σέντερ όλων των εποχών.

Δεν είναι τυχαίο ότι το βραβείο που δίνεται ακόμη στον πολυτιμότερο παίκτη των τελικών φέρει το όνομα του. Διότι κανείς από όσους πάτησαν στα παρκέ του ΝΒΑ δεν ήταν μεγαλύτερος «νικητής» από εκείνον.