ΑΗΚ: “Έρχονται και άλλες αυξήσεις” – Καταναλωτές: “Μας έχει τελειώσει η βαζελίνη”

  • Γράφει ο Ππίσσης
Γιόρτασαν τα παιδιά της εργατιάς χθες την Εργατική Πρωτομαγιά, πέταξαν γαρύφαλα, έβγαλαν βαρύγδουπους λόγους, "μαντρώθηκαν τα αρνιά" θα μπορούσε να πει κανείς, αλλά δεν το λέει εις ένδειξην σεβασμού στην ημέρα και σήμερα, μόκο για την αδικαιολόγητη αύξηση, στο πετρέλαιο κίνησης 

Παγκόσμιο φαινόμενο, προς αποφυγήν αποτελεί το μικρό νησί μας αφού – ανάμεσα σε άλλα – η τιμή της βενζίνης στην Ευρώπη τον τελευταίο μήνα μειώθηκε κατά 4,7 σεντ το λίτρο αλλά στην μικρούλα Κύπρο αυξήθηκε κατά 6,8 σεντ! Το πετρέλαιο μάλιστα στην Ευρώπη, μειώθηκε 8 σεντ και στην Κύπρο αυξήθηκε κατά 3,6 σεντ, ενώ το πετρέλαιο θέρμανσης στην Ε.Ε., μειώθηκε κατά 12,4 σεντ και στην Κύπρο έμεινε σταθερό!!!

Οποία έκπληξις το ότι, όλα αυτά τα οποία ισχυρίζεται το Υπουργείο Εμπορίου αποτελούν παραμύθα της Χαλιμάς!

Σε ότι μάλιστα αφορά στο πλαφόν υπάρξει η εξής απορία: γιατί κύριοι ενώ στη νομοθεσία υπάρχει η πρόνοια για εφαρμογή πλαφόν όταν υπάρχουν ιδιαίτερα δύσκολες οικονομικές συνθήκες, αυτό δεν έχει εφαρμοστεί και επικαλείστε τον ανταγωνισμό; Για ποιο ανταγωνισμό μιλάτε βρε πολιτικοί εγκληματίες που μας κάνατε να πούμε το ψωμί ψωμάκι; Ποιο ανταγωνισμό που σύμφωνα με τις πολιτικές σας τακτικές έχετε γονατίσει την μικρομεσαία οικογενειακή επιχείρηση που αποτελεί την ραχοκοκκαλιά της Κυπριακής οικονομίας;

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ήρθε και η εκπρόσωπος τύπου της ΑΗΚ, Χριστίνα Παπαδοπούλου, να μας πει εμμέσως πλην σαφώς “ετοιμάστε τη τζέπη σας, έρχονται και άλλες αυξήσεις”. Με τους καταναλωτές να απαντάνε: μας έχει τελειώσει η βαζελίνη!

Προς ολοταχώς λοιπόν για νέες αυξήσεις στο ρεύμα της τάξης του 6,8% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα λόγω της αύξησης της τιμής του πετρελαίου διεθνώς, λέει η κυρία εκπρόσωπος και ο έρμος ο καταναλωτής πέφτει ξερός απο τα γέλια!!!

Για να γλυκάνει όμως την καραμέλα, τόνισε ότι αναμένονται νέες αυξήσεις στην τιμή του ρεύματος αλλά η καλή ΑΗΚ μπορεί να προχωρήσει τώρα σε πλαφόν, υπό τη μορφή δανείου προς τους καταναλωτές. Επομένως, σημείωσε, το ποσό που θα χάσει τώρα η ΑΗΚ θα το ανακτήσει σε χρονικό διάστημα εννέα μηνών, -ευτυχώς γιατί μια ανυσηχία την είχα – όταν οι τιμές θα επανέλθουν στο κανονικό επίπεδο και θα μπορούν να περιλαμβάνουν ένα ποσοστό του χαμένου κέρδους στους επόμενους λογαριασμούς. Και άλλες αυξήσεις δηλαδή, σε λίγο διάστημα!

Έτσι όπως πάμε, η ΑΗΚ θα αρχίσει να χρεώνει και το ρεύμα που κάνει η πόρτα με το παράθυρο. Άντε να ξεμπερδέψεις μετά.