Αθάνατη Κυπριακή Αστυνομία – Πέρασαν τα τεστ οι υποψήφιοι – Άλλαξε η εταιρία – Κόπηκαν οι υποψήφιοι

Της Mary Potter

Ο "διασυρμός" της Κυπριακής Αστυνομίας στα μάτια του απλού πολιτη έχει καταντήσει ανέκδοτο και οι ιθύνοντες απλά επιλέγουν να κλείσουν τα αυτιά και να... "κάνουν τη δουλειά τους"

Μια ακόμη καταγγελία, που αφορά στην Κυπριακή Αστυνομία, ήρθε στη δημοσιότητα μέσω του δικηγόρου, Γιώργου Καραπατάκη.

Μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή, ο Γιώργος Καραπατάκης, γνωστοποίησε το θέμα των 46 υποψηφίων για το Αστυνομικό Σώμα, οι οποίοι ενώ πέρασαν μεν τα ψυχομετρικά τεστ, έπειτα απλά μετά απο λίγο… κόπηκαν!

Το θέμα μάλιστα θα καταλήξει στη Βουλή με τον δικηγόρο να καλεί την Κοινοβουλευτική Επιτροπή, να συνέλθει εκτάκτως, προκειμένου να εξευρεθεί τρόπος ώστε να διοριστούν αυτοί που πέρασαν τόσο το τεστ προσωπικότητας, όσον και το τεστ γνωστικών ικανοτήτων. Κάλεσε μάλιστα τον ίδιο τον Αρχηγό της Αστυνομίας να ξαναδεί το θέμα αφού οι 46 υποψήφιοι ζητούν επανεξέταση.

Όπως τόνισε ο ίδιος “υπάρχουν άτομα που έχουν είτε πτυχίο εγκληματολογίας είτε νομικής και ενώ πέρασαν τις ψυχομετρικές εξετάσεις που έκανε προηγούμενη εταιρεία, μετά την τροποποίηση της νομοθεσίας και την ανάθεση των τεστ γνωστικών ικανοτήτων σε άλλη εταιρεία, κόπηκαν”

Το τι έγινε μεταξύ των αποτελεσμάτων των εξετάσεων και στην αλλαγή της εταιρίας, είναι ένα θέμα το οποίο καλείτε ο ίδιος ο Αρχηγός της Αστυνομίας να απαντήσει.

Πως είναι δυνατό, η μια εταιρία να περνάει τους υποψήφους και η άλλη να τους κόβει; Μήπως, “μπήκε κάποιος… ξένος δάκτυλος” που λένε και οι γνωρίζοντες στα της Κυπριακής Αστυνομίας;