Αθώος ο κατηγορούμενος για τα 72 κιλά ναρκωτικών στο λιμάνι Λεμεσού

Αθώο έκρινε το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λεμεσού, τον 36χρονο οδηγό, ο οποίος κατηγορήθηκε το Μάϊο του 2022 για εισαγωγή ναρκωτικών.

Υπενθυμίζεται πως, έπειτα και από πληροφορία, άνδρες της ΥΚΑΝ εντόπισαν στην αποθήκη τέσσερις συσκευασίες οι οποίες έφτασαν από την Ελλάδα, στο λιμάνι της Λεμεσού. Αφού αντικαταστάθηκαν με ομοιώματα ναρκωτικών, η αποθήκη τέθηκε υπό παρακολούθηση. Έπειτα, η αστυνομία, αφού ανέκοψε όχημα που οδηγούσε 31χρονος με τον 36χρονο, τους συνέβαλαν. Ακολούθησε και σύλληψη 27χρονου έπειτα και από εξασφάλιση σχετικής μαρτυρίας, καθώς και 45χρονης, η οποία παρουσιάζεται σε έγγραφα ως η παραλήπτρια. Σύμφωνα με τον Φιλελεύθερο, η τελευταία απαλλάχθηκε από την υπόθεση ενώ τον περασμένο Δεκέμβριο, το Κακουργιοδικείο επέβαλε ποινή τριών χρόνων και σε 28χρονο μετά από παραδοχή του. 

Σήμερα, το κακουργιοδικείο έκρινε αθώο τον 36χρονο οδηγό, αφού στην ουσία συμφώνησε με τη θέση της υπεράσπισης του, πως δεν αποδείχθηκαν οι εις βάρος του κατηγορίες, υποστηρίζοντας πως ο πελάτης του δεν είχε γνώση για τα ναρκωτικά, με την Κατηγορούσα Αρχή να συμφωνεί και να αναφέρει περαιτέρω ότι δεν υφίσταται μαρτυρία ότι ο 27χρονος, τρίτος κατηγορούμενος, συνωμότησε να διαπράξει το αδίκημα της εισαγωγής.

Το Κακουργιοδικείο έκρινε επίσης πως δεν αποδείχθηκε ούτε υπόθεση εναντίον του 27χρονου για τις κατηγορίες της συνωμοσίας και της εισαγωγής των ναρκωτικών, απαλλάσσοντας τον σε αυτά τα αδικήματα, ωστόσο τον έκρινε ένοχο για κατοχή και κατοχή με σκοπό την προμήθεια. Επίσης, κρίθηκε πως υπάρχει εκ πρώτης όψεως υπόθεση εναντίον άλλων δύο κατηγορουμένων. 

Μετά την εκ πρώτης όψεως απόφαση, το Κακουργιοδικείο κάλεσε σε απολογία τους τρεις, ενώ το όνομα του 36χρονου, ο οποίος ήταν ελεύθερος υπό όρους, αφαιρέθηκε από το κατηγορητήριο.