Ακόμα ψάχνουν τον κατώτατο μισθό – Νέος κύκλος διαβουλεύσεων

Οι εργαζόμενοι έχουν γονατίσει απο την ακρίβεια, αφού ο μισθός δεν φτάνει ούτε για τα πάγια έξοδα πια, και οι κυβερνώντες με τους συνδικαλιστές ψάχνουν τον κατώτατο μισθό αλλά .. πάνε σε νέο κύκλο διαβουλεύσεων.

«Ήταν εποικοδομητική η συζήτηση για το θέμα του κατώτατου μισθού με τις εργοδοτικές οργανώσεις» ανέφερε ο Υπουργός Εργασίας Κυριάκος Κούσιος, μετά το πέρας της συνάντησης που είχε με εκπροσώπους τους.

Οι διαβουλεύσεις για κατάληξη στο «καυτό» θέμα του καθορισμού κατώτατου μισθού συνεχίζονται την ερχόμενη Τρίτη.

Ο Υπουργός είπε ότι «την ερχόμενη Τρίτη θα έχει συνάντηση και με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις και ανάλογα θα κριθεί αν θα χρειαστεί να προβεί σε ξεχωριστές συναντήσεις με τους κοινωνικούς εταίρους».

Ευχαρίστησε παράλληλα, τις συνδικαλιστικές και εργοδοτικές οργανώσεις για την συνεργασία με το Υπουργείο και εξέφρασε την πεποίθηση ότι παρά τις επιμέρους διαφορές, στο τέλος θα καταλήξουν σε συμφωνία με τις μεγαλύτερες συγκλίσεις.

Ο κ. Κούσιος επανέλαβε ότι «δεν αναμένει να υπάρξει πλήρης συμφωνία, αλλά σημείωσε ότι αν υπάρξουν συγκλίσεις θα μπορούν όλοι να δηλώσουν με υπερηφάνεια ότι συμμετείχαν στην θεσμοθέτηση του εθνικού κατώτατου μισθού».

Υπάρχουν διαφορετικές απόψεις σε πληθώρα θεμάτων ανέφερε, προσθέτοντας ότι «θα γίνει προσπάθεια να σμικρυνθεί το χάσμα και να υπάρξει συμφωνία με όσο το δυνατό λιγότερες διαφορές».

Ερωτηθείς αν θα υπάρξει παράταση στις διαβουλεύσεις για θεσμοθέτηση του κατώτατου μισθού ο κ. Κούσιος είπε ότι «στόχος είναι τέλος Αυγούστου να παραδώσει σημείωμα στον Πρόεδρο με τις απόψεις και τις εισηγήσεις του Υπουργείου».