Ανύπαρκτες οι κρατικές υπηρεσίες – Βάζουν πλάτη οι εθελοντές απέναντι στη φτώχεια που ταλανίζει τα νοικοκυριά

Απελπισία κυριεύει τους πολίτες και τους εθελοντές, καθώς οι απανωτές δοκιμασίες έχουν εδραιώσει τη φτώχεια στα νοικοκυριά. Οι οικονομικές δυσκολίες που προκάλεσαν οι ερασιτεχνικοί χειρισμοί της κυβέρνησης, στην αντιμετώπιση της ακρίβειας, έχουν γονατίσει τα μικρομεσαία και όχι μόνο νοικοκυριά. Όπως αναφέρει στο NewsfeedCy, ο Εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος ΕνΕργώ, Λευτέρης Γεωργίου, προ ημερών χρειάστηκε να βοηθήσουν ετοιμόγεννη μητέρα, με ένα ανήλικο παιδάκι, που δεν είχε ούτε καν τα βασικά τρόφιμα για το παιδάκι της. “Ερχόμαστε καθημερινά αντιμέτωποι με ακραίες συνθήκες εξαθλίωσης” δήλωσε.

Σύμφωνα δε και με το Παγκύπριο Συμβούλιο εθελοντισμού, στη Λευκωσία σημειώθηκε αύξηση 75% στις εκκλήσεις πολιτών για μηνιαία στήριξη, ενώ στην Πάφο εξαντλήθηκαν τα αποθέματα!

“Υπάρχει φοβερή αύξηση στον αριθμό των οικογενειών που σε μηνιαία βάση ζητούν τη βοήθεια μας για να βγάλουν το μήνα και να καλύψουν τις βασικές ανάγκες”, δήλωσε ο Λευτέρης Γεωργίου. “Οι εθελοντές του Κινήματος προσπαθούν να τους βοηθήσουν όλους. Δυστυχώς, κάποιες φορές, δεν μπορούμε. Οι ανάγκες έχουν αυξηθεί”

“Σίγουρα, αιτία, δεν είναι ο πόλεμος στην Ουκρανία, όπως οι κυβερνώντες θέλουν να διαλαλούν” τόνισε ο Λευτέρης Γεωργίου. “Αιτία είναι οι ερασιτεχνικοί χειρισμοί τους, όσο αφορά στην αντιμετώπιση κρίσεων. Τόσα χρόνια φωνάζουμε, ότι τα πράγματα για τις ευάλωτες οικονομικά οικογένειες έχουν φτάσει στο απροχώρητο. Τίποτα όμως δεν έκαναν. Μας έβγαλαν ψεύτες και κλέφτες. Ποιοι είναι όμως τώρα οι ψεύτες και οι κλέφτες;”

Απο Σεπτέμβριο τι θα γίνει;

Την ανησυχία του εξέφρασε ο Λευτέρης Γεωργίου, όσο αφορά στο Σεμπτέμβριο. Τα σχολικά είδη είναι πανάκριβα. Ανέβηκαν οι τιμές τόσο για τις σχολικές τσάντες, τα τετράδια, τα αναλώσιμα όσο και στα παπούτσια και τα ρούχα. Χρειάζεται η οικογένεια να πληρώσει €200 έως €300 για το κάθε παιδί. Είναι μεγάλο το ποσό, ιδίως αν είναι και παραπάνω τα παιδιά. Πως θα τα βγάλουν πέρα;”.

Κάλεσε, δε, εταιρείες, βιβλιοπωλεία, υπεραγορές, καταστήματα και φορείς να συμβάλουν με όποιο τρόπο μπορούν στην προσπάθεια, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες παιδιών ευάλωτων οικογενειών. Όπως είπε, όποιοι ενδιαφέρονται μπορούν να προσφέρουν δωροκουπόνια για σχολικά είδη, είδη για τα παιδιά όπως (τσάντες, κασετίνες, τετράδια, γραφική ύλη, ένδυσης και υπόδησης), βιβλία, παραμύθια, εκπαιδευτικά παιχνίδια, έπιπλα και εξοπλισμό (γραφεία, καρέκλες γραφείου, βιβλιοθήκες, υπολογιστή), σνακ, χυμούς, είδη φροντίδας/καθαριότητας, μπορεί να επικοινωνήσει με το Κίνημα ΕνΕργώ.