Απαντά η Κυβέρνηση στο ΑΚΕΛ- «Οι εργαζόμενοι δεν είναι μάζες αλλά πολίτες»

Απαντά η Κυβέρνηση στις δηλώσεις του ΓΓ του ΑΚΕΛ με αφορμή την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε για την Εργατική Πρωτομαγιά την Κυριακή το πρωί στην πλατεία Ελευθερίας.

Συγκεκριμένα, σε γραπτή του δήλωση ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Μαριος Πελεκάνος, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «οι εργαζόμενοι δεν είναι μάζες αλλά πολίτες».

Αυτούσια η γραπτη δηλωση του κ. Πελεκανου:Δυστυχώς, για τον ΓΓ του ΑΚΕΛ είναι ακόμη νωπές οι μνήμες των εργαζομένων από τα έργα και τις ημέρες της διακυβέρνησης του ΑΚΕΛ και το τραγικό για τους ίδιους αποτέλεσμα: Κατάργηση ΑΤΑ, την οποία επανέφερε η Κυβέρνηση Αναστασιάδη, ανεξέλεγκτη ανεργία την οποία ουσιαστικά εκμηδένισε η Κυβέρνηση Αναστασιάδη, οι νέοι επιστήμονες να υποχρεούνται να ξενιτευτούν και χιλιάδες νοικοκυριά να καταφεύγουν στα κοινωνικά παντοπωλεία.

Η Κυβέρνηση μέσα σε ελάχιστο χρόνο, όχι μόνο αντέστρεψε το κλίμα, αλλά και δημιούργησε συνθήκες πρωτοφανούς ανάπτυξης.

Σήμερα είμαστε ένα μόνο βήμα πριν την ιστορικής σημασίας για τους εργαζόμενους συμφωνία για τον κατώτατο μισθό.  Και όλα αυτά παρά το γεγονός ότι η παρούσα Κυβέρνηση είχε να αντιμετωπίσει όχι μόνο την καμένη γη που παρέδωσε το ΑΚΕΛ αλλά και την πρωτοφανή για την παγκόσμια ιστορία κρίση της πανδημίας, και σήμερα τις επιπτώσεις της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Για αυτό, λοιπόν, όταν ο ΓΓ του ΑΚΕΛ μιλά για τους εργαζόμενους, να γνωρίζει πως δεν πρόκειται για μάζες, όπως αρέσκεται το ΑΚΕΛ να τους χαρακτηρίζει, αλλά πολίτες με μνήμη και κρίση.