Απαντά το ΡΙΚ για το… κόψιμο Ευσταθίου και τις παρεμβάσεις(ΒΙΝΤΕΟ)

Τη θέση του ημικρατικού οργανισμού στον απόηχο των όσων έλαβαν χώρα με τη μη εμφάνιση του βουλευτή της ΕΔΕΚ Κωστή Ευσταθίου στη μεσημεριανή εκπομπή του ΡΙΚ, εξέφρασε ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΡΙΚ, Μιχάλης Μιχαήλ, ο οποίος το απέδωσε σε κακή συνεννόηση. 

Όπως διευκρίνισε μεταξύ άλλων ο κ. Μιχαήλ, «το ΡΙΚ δεν δέχεται παρέμβαση από κανένα τρίτο. Έχει τους διευθυντές του, έχει τους δημοσιογράφους του, που κατά την άποψή μου είναι οι καλύτεροι στο παζάρι. Απ’ εκεί και πέρα, το συγκεκριμένο θέμα ήταν θέμα εσωτερικής συνεννόησης. Ο διευθυντής ειδήσεων είχε μια άλλη συνεννόηση και έτσι δεν υπήρξε μια καλή συνεννόηση. Δεν υπήρχε σκοπός να κόψουμε τον Κωστή Ευσταθίου από αυτό που είχε να πει. Δεν είχαμε κανένα λόγο να του στερήσουμε από το τι είχε να πει, εξού και ήταν στην εκπομπή της Δευτέρας. Εσείς οι δημοσιογράφοι έχετε όλοι την ελευθερία να κάνετε ότι θέλετε και αν δέχεστε παρεμβάσεις μπορείτε να βγείτε να το πείτε δημόσια». 

Την ίδια ώρα, όπως σημείωσε ο κ. Μιχαήλ, «χθες και σήμερα γράφτηκαν πάρα πολλά. Εμπεριέχουν πάρα πολλές υπερβολές, ο καθένας έβγαζε συμπεράσματα από το τι είχε ακούσει. Κανένας από τους εμπλεκόμενους δεν είπε τι έγινε, ούτε ο Ντίνος, ούτε ο Γιάννης Νικολάου. Θέλω να κάνω μια εισήγηση. Τα πολιτικά πρόσωπα να σβήσουν από τα τηλέφωνά των δημοσιογράφων. Οι δημοσιογράφοι ξέρουν να κάνουν τη δουλειά τους και όταν θέλουν οι δημοσιογράφοι μπορούν να τους καλούν για δηλώσεις ή οτιδήποτε άλλο.  Να αφήνουν τους δημοσιογράφους να επικοινωνούν για να παίρνουν την πληροφόρηση από κάποιο».

Οι δημοσιογράφοι του ΡΙΚ, πρόσθεσε ο κ. Μιχαήλ, «έχουν όλη την ελευθερία να κάνουν ότι θέλουν και να φέρουν όποιον θέλουν στις εκπομπές τους. Δεν γίνεται να έχουμε αυτή την αντιμετώπιση από σκοταδισμούς. Είναι λάθος να τονίζουμε ότι το ΡΙΚ έχει σκοταδιστικό και λοιπά».

Δείτε όσα ανέφερε ο Πρόεδρος του ΔΣ του ΡΙΚ: