Αποκαλυπτικά ντοκουμέντα ΣΙΓΜΑ: Πωλούν θάνατο στις Φυλακές (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε γρανάζια ανεξέλεγκτης διακίνησης και εμπορίας ναρκωτικών φέρεται να έχουν οδηγηθεί οι Κεντρικές Φυλακές.

Μαρτυρίες, φωτογραφικά ντοκουμέντα και πληροφορίες, οι οποίες προκύπτουν από έρευνα του ΣΙΓΜΑ, καταμαρτυρούν την εισαγωγή, πώληση και χρήση ναρκωτικών ουσιών στο σωφρονιστικό Ίδρυμα.

Η δημοσιογραφική έρευνα αποκαλύπτει κατάδικους να κάνουν χρήση ναρκωτικών, διακίνηση χρημάτων, ανεξέλεγκτη χρήση κινητών τηλεφώνων, ακόμα και σκηνές ακραίας βίας.

Η εμπορία και ο έλεγχος των ναρκωτικών στην Κύπρο κρύβονται πίσω από τα στυγερά εγκλήματα που οργανώνονται από τις Φυλακές και συντελούνται είτε εντός, είτε εκτός του Ιδρύματος.

Μεγαλοβαρώνοι ναρκωτικών, νονοί της νύχτας έκτισαν διαδρομές διακίνησης ναρκωτικών, έστησαν κυκλώματα με τη συμμετοχή βαρυποινιτών και την ασύγγνωστη αμέλεια αξιωματούχων των φυλακών.

Μετά και την προχθεσινή δικαστική απόφαση στην υπόθεση του ισοβίτη Δημήτρη Μαμαλικόπουλου, στην οποία κρίνεται μεταξύ άλλων ένοχος για εμπορία ναρκωτικών και διακίνηση οπλισμού μέσα από τις Φυλακές, το ΣΙΓΜΑ έρχεται να δώσει συνέχεια με μαρτυρίες που εξασφάλισε και καταδεικνύουν ότι οι σχέσεις εξάρτησης αξιωματούχων του Ιδρύματος με εγκληματικά στοιχεία,  δημιούργησαν προηγούμενα κι’ ευνόησαν να χαθεί παντελώς ο έλεγχος της κατάστασης.

Συναλλαγές λευκού θανάτου γίνονται με μεγάλη ευκολία σε μια άνομη συνθήκη σιωπής και όπως καταμαρτυρούν τα ντοκουμέντα που θα δείξουμε σε λίγο, όποιος επιχειρεί να σταθεί εμπόδιο τον εκφοβίζουν με βία.

Διακυβεύονται πολλά εκατομμύρια που αποτελούν προϊόν αυτών των παράνομων συναλλαγών και κλείνουν στόματα σε όποια προσπάθεια καταβάλλεται για ξήλωμα αυτών των καταστάσεων. Είναι ενδεικτική η μαρτυρία στην οποία με οδήγησε η δημοσιογραφική μου έρευνα, πως σε περιστατικό αστυνομικής εφόδου στις Φυλακές, αξιωματικός ειδοποίησε κατάδικους να εξαφανίσουν κινητά και ναρκωτικές ουσίες.

Φωτογραφικά ντοκουμέντα…

Φωτογραφικά ντοκουμέντα, τα οποία κατάφερε να εξασφαλίσει το ΣΙΓΜΑ αποδεικνύουν πως πράγματι διακινούνται ναρκωτικά στις Φυλακές και πως κατάδικοι με μεγάλη ευκολία μπορούν να τα εξασφαλίσουν και να κάνουν χρήση.

Όπως φαίνεται και στα ντοκουμέντα του ΣΙΓΜΑ, κατάδικος βρίσκεται υπό την επήρεια ναρκωτικών μέσα στο κελί του. Ο εν λόγω κατάδικος, του οποίου το πρόσωπο καλύψαμε για ευνόητους λόγους φέρεται να έκανε χρήση εμποτισμένου με ουσίες χαρτιού.

Σε συγκεκριμένο καρέ μάλιστα συγκεκριμένη φωτογραφία, είναι παρμένη από κινητό τηλέφωνο, το οποίο  φαίνεται μάλιστα να είναι συνδεδεμένο με το διαδίκτυο μέσω wifi και να έχει και λήψη.

Σε άλλη περίπτωση κρατούμενος έχει στο χέρι του σύριγγα έτοιμη για χρήση.

Οι πληροφορίες του ΣΙΓΜΑ πάντως, αναφέρουν πως είναι πολλά αυτά τα περιστατικά, τα οποία όλοι εντός του Ιδρύματος κάνουν πως δεν τα βλέπουν, τα παρασιωπούν και η παρανομία συνεχίζεται. Το «κεφάλαιο» πέρασμα ναρκωτικών στις φυλακές 
Ένα ακόμη τεράστιο κεφάλαιο με δυο πτυχές: Περνούν είτε μη ανιχνεύσιμα ναρκωτικά, είτε με άλλες μεθόδους.

Πώς εισέρχονται ναρκωτικά στις φυλακές
Τα μη ανιχνεύσιμα ναρκωτικά είναι χαρτάκια εμποτισμένα με ουσίες, τα οποία δεν ανιχνεύονται από την αψίδα ελέγχου των Φυλακών.
Μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών με αυτήν τη μορφή εισέρχονται στο Ίδρυμα και διακινούνται στις πτέρυγες και στα κελιά των κρατουμένων. Στο πρόσφατο παρελθόν μέσω drone, είτε εντός του σώματος υποδίκων και δεσμοφυλάκων.
Τα ντοκουμέντα αποκαλύπτουν και διακίνηση πολλών χρημάτων.
Όπως φαίνεται στα αποκλειστικά ντοκουμέντα του ΣΙΓΜΑ, εντός κελιών υπάρχουν φάκελοι με απίστευτο χρήμα, κάτι το οποίο προφανώς αντιβαίνει των κανονισμών του Ιδρύματος και μάλιστα η τιμωρία είναι απομόνωση.
Ένα, επίσης, σοβαρό ζήτημα είναι ο τρόπος με τον οποίο οι φυλακισμένοι εξασφαλίζουν ναρκωτικά.
Από τις πληροφορίες και τα στοιχεία του ΣΙΓΜΑ, οι νταήδες των φυλακών, δηλαδή οι έμποροι κατάδικοι εξαναγκάζουν υπόδικους κατά τη μετάβασή τους στο Δικαστήριο να τα παραλάβουν και να τα φέρουν μέσα. Στον χώρο των δικαστηρίων βρίσκονται κατόπιν συνεννόησης διακινητές.
Τις πληροφορίες μας έρχεται να ενισχύσει και μαρτυρία πρώην κατάδικης, την οποία είχε εξασφαλίσει τον περασμένο Ιούνιο η Digital Tv, που επίσης αναφέρει ως σημείο πώλησης ναρκωτικών τον χώρο των Δικαστηρίων και ως σημείο διάθεσης, αν είναι δυνατόν, την Εκκλησία της Φυλακής.    
Συγκλονιστικά είναι και τα ντοκουμέντα που δεικνύουν ότι τα κινητά είναι κομβικό εργαλείο των συνεννοήσεων.
Αυτό πάντως, που προκαλεί αλγεινή εντύπωση είναι, κατά την πληροφόρησή μας, ότι οι αριθμοί των τηλεφώνων είναι ξένων χωρών. Ειπώθηκε, μάλιστα στο ΣΙΓΜΑ από δύο διαφορετικά πρόσωπα, ότι υπήρξαν περιπτώσεις κατά τις οποίες δεσμοφύλακες πώλησαν αυτές τις κάρτες με μεσαίας και όχι προηγμένης τεχνολογίας συσκευές μέχρι και 1000 ευρώ. Όλα αυτά βεβαίως επιβάλλεται οι Αρχές να τα διερευνήσουν.
Αίσθηση προκαλούν, όμως, και οι πληροφορίες για περιστατικά ακραίας βίας μεταξύ των καταδίκων για το μερίδιο στις  πωλήσεις ναρκωτικών εντός των Φυλακών.
Είναι πλέον τόσο ανεξέλεγκτη η κατάσταση που υπάρχουν και «επαγγελματικές» αντιζηλίες και ανταγωνισμοί. Έμποροι ναρκωτικών εντός των Φυλακών ξεκαθαρίζουν με βία τους λογαριασμούς τους για το ποιος θα έχει τη μεγαλύτερη πελατεία από τους κρατούμενους. Εμπορεύονται στην ίδια «γειτονιά» και ανταγωνίζονται για τους πελάτες.
Καταγράφονται όμως και περιστατικά βίας, επειδή ίσως κάποιοι να επιχειρούν να σπάσουν τη σιωπή τους.Περιστατικά στα οποία για τους δικούς τους λόγους κάποιοι κατάδικοι αποφασίζουν να μιλήσουν και να αναφέρουν όσα γνωρίζουν. Όμως το τίμημα είναι σκληρό.
Υπάρχει ντοκουμέντο του ΣΙΓΜΑ, όπου κρατούμενος μαχαιρώθηκε από άλλους κρατούμενους, διότι ίσως να τους χαλούσε την πιάτσα.
Και εδώ γεννώνται και άλλα ερωτήματα. Πρόκειται για μαχαιριές. Πως βρέθηκαν τα μαχαίρια στα χέρια κρατουμένων; Πως είναι δυνατόν να συνέβη ένα τέτοιο περιστατικό και να μην αποτράπηκε; Που ήταν όλοι;

Μια ακόμη πιο τραγική πτυχή είναι η τύχη που έχουν στις Φυλακές ανήλικοι ή νεαροί που καταδικάστηκαν για κατοχή.
Εκείνο αποτέλεσε την κινητήριο δύναμη γι’ αυτήν τη δημοσιογραφική έρευνα. Παιδιά 13χρονα και 14χρονα που σύρονται στην κόλαση των ναρκωτικών κι εν συνεχεία στρατολογούνται για διακίνηση και εμπορία, με αποτέλεσμα στα 17 και 18 τους χρόνια να καταλήγουν στη Φυλακή ως μέτρο σωφρονισμού, αλλά αν θέλεις και αποκοπής τους από τα κυκλώματα των εμπόρων. Και όμως εκεί, πέφτουν σε νέες περιπέτειες και πιο βαθιά στον βούρκο. Είναι χαρακτηριστική η μαρτυρία παιδιού, που είχε μιλήσει στη Σημερινή Online και στη Μαρία Δημοσθένους τον περασμένο Μάρτιο, ομολογώντας όχι μόνο τη χρήση ναρκωτικών στις Φυλακές, αλλά και την ευκολία με την οποία τα εξασφάλιζε.
Αυτό το παιδάκι, το οποίο κουβαλά μια τραγική προσωπική ιστορία, τέθηκε σε πρόγραμμα αποτοξίνωσης στην Αγία Σκέπη. Ευχόμαστε να καταφέρει να ξεφύγει.
Γι’ αυτά τα παιδιά, τα παιδιά μας επιτέλους αυτή η πολιτεία πρέπει να λάβει δράση. Είμαστε από τις χώρες της Ευρώπης με τα υψηλότερα ποσοστά χρήσης ναρκωτικών σε νεαρές ηλικίες.

πηγή: Σιγμα