Αποπνικτική η ατμόσφαιρα στις κοινότητες της περιοχής Βασιλικού

Έντονες οι αντιδράσεις των κατοίκων.

Aποπνικτική εξακολουθεί να είναι η ατμόσφαιρα από τους καπνούς που έχουν σκεπάσει  τις κοινότητες του Βασιλικού,   λόγω της πυρκαγιάς  που ξέσπασε χθες το απόγευμα σε σκουπίδια και διάφορα άχρηστα υλικά, εντός του περιφραγμένου χώρου υγειονομική ταφής απορριμμάτων (ΧΥΤΥ) του ΟΕΔΑ.  Σύμφωνα με τον κοινοτάρχη Πεντακώμου Πάμπο Χαραλάμπους η αποπνικτική ατμόσφαιρα έχει προκαλέσει δυσφορία στους κατοίκους.

Κάτοικοι  της περιοχής αναφέρουν ότι πυκνοί καπνοί έχουν καλύψει την περιοχή μέχρι το χωριό Λιβάδια της επαρχίας Λάρνακας.  Σε δηλώσεις του  στο ΡΙΚ ο κοινοτάρχης Πεντακώμου εξέφρασε την αγανάκτηση των κατοίκων για την υποβάθμιση της ποιότητας ζωής στην περιοχή, από τη λειτουργία του ΟΕΔΑ. Ο κ. Χαραλάμπους δεν απέκλεισε το ενδεχόμενοι οι κάτοικοι να προβούν σε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας τις επόμενες μέρες.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ανδρέα Κεττή, για την κατάσβεση της φωτιάς ανταποκρίθηκαν πυροσβεστικά οχήματα από την ΕΜΑΚ και κλήθηκαν για ενίσχυση επιπρόσθετα οχήματα από το Τμήμα Δασών και την Υπηρεσία Θήρας. Ο κ. Κεττής ανέφερε ότι παρά το γεγονός ότι έχει τεθεί υπό έλεγχο η πυρκαγιά, λόγω της φύσης των υλικών, θα χρειαστεί χρόνος για την πλήρη  κατάσβεση της.

Στο σημείο της πυρκαγιάς παραμένουν πάντως  και σήμερα δυνάμεις πυρόσβεσης.

πηγη: ρικ