Αποφυλακίζεται μετά από έξι χρόνια ο ισοβίτης οδηγός του τετραπλού φόνου

Λιγότερο από έξι χρόνια μετά την καταδίκη του σε ισόβια αποφυλακίζεται ο άνθρωπος που οδηγούσε το αυτοκίνητο των εκτελεστών του τετραπλού φόνου.

Ο Γενικός Εισαγγελέας ενέκρινε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπέγραψε την αναστολή της ποινής του ισοβίτη Χαράλαμπου Ανδρέου, ο οποίος είχε ομολογήσει την εμπλοκή του και ακολούθως κατέθεσε ως βασικός μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη των υπόλοιπων εμπλεκομένων.

Σύμφωνα με νομικούς κύκλους, είναι η πρώτη φορά που Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναστέλλει την ποινή φυλάκισης ισοβίτη, ο οποίος να σημειώσουμε, είχε καταδικαστεί σε ισόβια για τέσσερις φόνους, συνεπώς θα έπρεπε να εκτίσει μίνιμουμ ποινή 25 χρόνων προτού αποκτήσει δικαίωμα να υποβάλει αίτηση αποφυλάκισης.

Ο 38χρονος σήμερα Χαράλαμπος Ανδρέου καταδικάστηκε σε ισόβια φυλάκιση από το Κακουργιοδικείο Λάρνακας – Αμμοχώστου στις 24 Οκτωβρίου 2016 αφού ομολόγησε εμπλοκή στον τετραπλό φόνο της 23ης Ιουνίου 2016 με θύματα τον Φάνο Καλοψιδιώτη, τον αστυνομικό Ηλία Χατζηευθυμίου, τη σύζυγό του Σκεύη Χατζηευθυμίου και τον ένα εκ των δραστών Γιάνι Βόγλι.

Ο Ανδρέου είχε καταδικαστεί σε ισόβια για φόνο εκ προμελέτης καθώς επίσης και σε 12 χρόνια φυλάκιση για την απόπειρα φόνου των Γιώργου Χαραλάμπους και Παναγιώτη Καλλιτσιώνη.

Πρόκειται για τα πρόσωπα που βρίσκονταν στον ίδιο χώρο με τον Φάνο Καλοψιδιώτη και το ζεύγος Χατζηευθυμίου την ώρα του εγκλήματος αλλά γλίτωσαν.

Επιπλέον, ο Ανδρέου καταδικάστηκε σε πέντε χρόνια φυλάκιση για την απόπειρα φόνου των Αλέξη Μαυρομιχάλη άλλως Αλεξούι, Ιωσήφ Ιωσήφ, άλλως Σήφη και Χρίστου Δημητρίου, άλλως Τσιάκκα.

Τάσος Περδίος/dialogos