Απόσπαση χρημάτων απο χορηγικά σχέδια – 22 καταγγελίες – Σύλληψη 30χρονης συνεργάτιδας –

Αυξάνεται το ποσό που αποσπάστηκε, αναμένεται ότι θα αυξηθούν και οι καταγγελίες, μετά τη σύλληψη 41χρονης σε σχέση με υπόθεση απόσπασης χρημάτων με ψευδής παραστάσεις, κλοπής από αντιπρόσωπο και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες ενέργειες, στη Λεμεσό.

Οι ανακριτές του ΤΑΕ Λεμεσού προχώρησαν στη σύλληψη και 30χρονης για την υπό διερεύνηση υπόθεση. Ενώπιον των αρχών υπάρχουν καταγγελίες αρκετών πολιτών ότι εξαπατήθηκαν από την 41χρονη που τους έταζε ότι θα τους υποβάλει αιτήσεις για να εξασφαλίσουν χορηγίες από διάφορα σχέδια και ενεργειακά προγράμματα του Υπουργείου Ενέργειας Εμπορίου και Βιομηχανίας καθώς και επιχορηγήσεις για ανακαίνιση οικιών στην ύπαιθρο.

Για κάθε αίτηση οι παραπονούμενοι πλήρωναν στη 41χρονη, χρηματικό ποσό για την υποβολή της αίτησης αλλά και διεξαγωγή εργασιών.

Η 30χρονη που είναι συνεργάτιδα της 41χρονης η οποία συνελήφθη την περασμένη Παρασκευή και τελεί υπό κράτηση, συνελήφθη κατόπιν μαρτυρίας που προέκυψε.

Μέχρι στιγμής 22 πολίτες έχουν προχωρήσει σε καταγγελία στην Αστυνομία για την υπόθεση, ενώ το ποσό που έχει αποσπαστεί φαίνεται να ξεπερνά τις 90 χιλιάδες ευρώ. Οι ανακριτές του ΤΑΕ Λεμεσού που διερευνούν την υπόθεση, θεωρούν ότι ο αριθμός των καταγγελιών θα αυξηθεί.

Οι δύο ύποπτες τελούν ήδη υπό κράτηση και εναντίον τους διερευνάται υπόθεση απόσπασης χρημάτων με ψευδής παραστάσεις, κλοπής από αντιπρόσωπο και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες ενέργειες.