Αστυνομικοί της Frontex στα Κυπριακά αεροδρόμια

Καθημερινή είναι η μάχη της Αστυνομίας και ειδικά των μελών της Υπηρεσίας Αλλοδαπών και Μετανάστευσης απέναντι στους λαθρομετανάστες. Μέρα με τη μέρα το πρόβλημα διογκώνεται και τα τελευταία 24ωρα βρέθηκε στην Κύπρο άλλη φουρνιά μέσω κατεχομένων.

Ήδη, 131 από αυτούς θα μπουν άμεσα σε αεροπλάνο με σκοπό να μετεγκατασταθούν στις χώρες καταγωγής τους. Για επίλυση του προβλήματος η Κυπριακή Δημοκρατία ζήτησε άμεσα από την Ευρωπαϊκή Ένωση να σπρώξει τις διαδικασίες ώστε στο άψε – σβήσε οι παράνομοι μετανάστες να φεύγουν από την Κύπρο.

Εγκαταστάθηκαν στην Κύπρο

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τις τελευταίες μέρες έφτασαν στην Κύπρο μέλη της Frontex οι οποίοι ξεκίνησα ήδη δουλεια στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου με στόχο τον ορθό έλεγχο όλων όσων λαθρομεταναστών έρχονται στην Κύπρο. Μέσω της παραμονής τους στη χώρα μας οι αστυνομικοί – μέλη της Frontex θα προσφέρουν και την εμπειρογνωμοσύνη τους σε θέματα τρομοκρατίας και προσωπικών δεδομένων.

Ποια είναι η Frontex

Η Frontex ή Οργανισμός Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακης είναι υπεύθυνος για τη συνεργασία μεταξύ των εθνικών συνοριοφυλάκων και των συνοριοφυλάκων των κρατών μελών της Περιοχής Σένγκεν. Ο οργανισμός έχει την έδρα του στη Βαρσοβία, της Πολωνίας.