Η διχασμένη ΕΔΕΚ και το συγχωροχάρτι απο Χριστοδουλίδη

ΕΔΕΚ: Ήταν κάποτε ένα κίνημα που τώρα πάσχει απο διχασμό προσωπικότητας.

Μπορεί η ΕΔΕΚ του Μαρίνου Σιζόπουλου να στηρίζει επίσημα πια, Χριστοδουλίδη, υπάρχει όμως και η άλλη ΕΔΕΚ, αυτή της “Πρωτοβουλίας” που τάσσεται εναντίον και δηλώνει πως “οι αποφάσεις του Συνεδρίου του Κόμματος, δεν μας δεσμεύουν”

Και αν δεν είναι αυτό Δημοκρατία, τότε τι είναι, θα αναφωνήσουν οι ΕΔΕΚίτες που γνωρίζουν μες το πετσί τους τη Δημοκρατία του Σιζόπουλου και έπειτα χαμηλώνουν κεφάλι και χαμογελάνε πικρά.

Γιατί είναι γνωστό ότι το Κίνημα έχει περάσει χίλια κύματα και άλλωστε για ποιο Κίνημα μιλάμε όταν στην καρέκλα παραμένει ο Μαρίνος Σιζόπουλος και δέκα υποστηρικτές του; Αυτός ο ίδιος Μαρίνος Σιζόπουλος, που κατηγορείτε απο πρώην συντρόφους του και όχι μόνο για διαφθορά, αυτός ο ίδιος Μαρίνος Σιζόπουλος που αναφέρουν διάφοροι πως κάνει τα πάντα για να μην αρθεί η βουλευτική του ασυλία, αυτός ο ίδιος Μαρίνος Σιζόπουλος που κατηγορείτε πως διέρεσε το Κίνημα και ξανά προς τη δόξα τραβά. Μόνος του όμως!

Γιατί υπάρχει και η υπόλοιπη ΕΔΕΚ η οποία κάλεσε τους ΕΔΕΚίτες που έχουν συστρατευτεί μαζί της (με την Πρωτοβουλία) πως είναι ελεύθεροι να επιλέξουν ό,τι νομίζουν καλύτερο για τις προεδρικές. Να ψηφίσει όποιον ο ίδιος ο ΕΔΕΚίτης νομίζει ότι θα υπηρετήσει καλύτερα τις σταθερές αρχές και τις αξίες, αναφέρεται σε χαρακτηριστική επιστολή.

Και σαφέστατα οι της “Πρωτοβουλίας” δεν εμειναν εκεί αφού επανάφεραν ζητήματα που αφορούν σύμφωνα με την ίδια τον Μ. Σιζόπουλο κάνοντας μάλιστα λόγο για παράξενες επιχειρηματικές του δραστηριότητες.

“Τόσο η Εισαγγελία όσο και η Αστυνομία έχουν την ευθύνη να τα διερευνήσουν σε βάθος με βάση τα όσα έχουν αποκαλυφθεί. Τα ερωτήματα που έχουν προκύψει για τα διπλά αγοραπωλητήρια έγγραφα καθώς και για την οικονομική και την ευρύτερη υπόσταση του μυστήριου Ιρακινού αγοραστή των οικοπέδων ο οποίος εξασφάλισε κυπριακά διαβατήρια, είναι τεράστια. Μήπως τόσο στην Εισαγγελία όσο και στην Αστυνομία κάποιοι προσπάθησαν να παρακάμψουν όλα τα ερωτήματα και να ραφοποιήσουν την υπόθεση; Γιατί”», αναφέρεται σε σχετικό ερώτημα.

Είναι άξιον απορίας πάντως, πως το επιτελείο του Ν. Χριστοδουλίδη χαιρέτησε την στήριξη του Μ. Σιζόπουλου αφού, φήμες λένε, πως οι ψηφοφόροι του, δεν είδαν με καλό μάτι αυτή τη στήριξη. Και πως να τη δούνε άλλωστε, όταν ο Πρόεδρος ενός κόμματος κατηγορείτε για “παράξενες επιχειρηματικές δραστηριότητες” απο τους ίδιους του, τους πρώην συντρόφους;

Μήπως ο Ν. Χριστοδουλίδης πρέπει να το ξανασκεφτεί; Μήπως άθελα του δίνει συγχωροχάρτι στη φημολογούμενη διαφθορά Σιζόπουλου;