Αυτοί είναι οι πέντε απο τους δεκαπέντε αδιάφθορους που θα βάλουν σε τάξη τα ασυμάζευτα

Πάντως, η ομάδα των “αδιάφθορων” θα μπορούσε να αποτελέσει το υλικό για μια καλή τηλεοπτική κωμωδία όπου θα προβάλλονταν οι περιπέτειες της ειδικής αυτής μονάδας κάθαρσης, οι οποίοι επιλέχθηκαν από τον ίδιο τον αρχηγό του κράτους, με την εντολή να επιβάλουν το νόμο και την τάξη σε κάθε μικρή και μεγάλη παρανομία, των κυβερνώντων. Το πόσο και το… αν τους αφήσουν να τα καταφέρουν είναι μια άλλη υπόθεση.

Ποιοι αποτελούν, μέχρι στιγμής, την ομάδα των “αδιάφθορων”

Οι πέντε της Ανεξάρτητης Αρχής κατά της Διαφθοράς διορίστηκαν από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και είναι οι εξής:

  1. Χάρης Πογιατζής , πρώην Δικαστής, κάτοχος πτυχίου LLB (Hons) Exon, πανεπιστήμιο Έξετερ, Αγγλίας. Ο Χάρης Πογιατζής είναι και ο Πρόεδρος της ομάδας, όπου τα δημοσιογραφικά κουτσομπολιά, λένε πως τον έβαλαν με το ζόρι στη λίστα αφού ο άνθρωπος δεν ήθελε αλλά και ούτε εκδήλωσε ποτέ ενδιαφέρον για την θέση.
  2. Μιχαήλ Κωνσταντινίδης, πρώην Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Συγκοινωνιών και Έργων, κάτοχος πτυχίου Bsc Mechanical Engineering, Queen Mary College University of London και Msc Engineering, University of Minnesota. Και σε αυτή την περίπτωση τα παπαγαλάκια μίλησαν και αναφέρθηκαν στην θέση που κατείχε ο Κωνσταντινίδης. Ως Γενικός του Υπουργείο Συγκοινωνιών γνωρίζει πολλά απο τις.. εκθέσεις του Γενικού Ελεγκτή. Το αν θα αφήσει αυτο να τον επηρέασει στην καινούργια του θέση, ο χρόνος και οι πράξεις του θα δείξουν.
  3. Ελένη Πατέρα – Δημοσθένους, Δικηγόρος, κάτοχος πτυχίου Νομικής, Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Σύζυγος του πρώην Υπουργού Παιδείας, επί διακυβέρνησης Χριστόφια, Γιώργου Δημοσθένους, δείχνει έτοιμη να αναλάβει δράση ως “αδιάφθορη”.
  4. Νίκος Ζαμπακίδης, Λογιστής/Ελεγκτής, πρώην Γενικός Διευθυντής του Συμβουλίου Υδατοπρομήθειας Λευκωσίας, κάτοχος επαγγελματικού τίτλου ACCA. Μετά και την πολύχρονη υπηρεσία του στην Υδατοπρομήθεια δείχνει γεμάτος ενέργεια να συνεχίσει να ασχολείται με τα κοινά.
  5. Τατιάνα Ζαχαριάδου, Κοινωνιολόγος, κάτοχος πτυχίου BA Sociology, State University of New York, Albany και MA in Applied Sociology, University of Indianapolis. Δημοσιογραφικές πηγές και όχι μόνο αναφέρουν πως η Τατιάνα Ζαχαριάδου, ασχολείται απο χόμπι με τα θέματα καταπολέμησης της διαφθοράς και κάποιοι το βρήκαν τόσο ενδιαφέρον αυτό ώστε να την τοποθετήσουν σε αυτή τη θέση.

Η έναρξη των καθηκόντων της Αρχής κατά της Διαφθοράς θα οριστεί το συντομότερο, αμέσως μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών που αφορούν τη στελέχωση, τη στέγαση, αλλά και θέματα που άπτονται της εύρυθμης λειτουργίας της Αρχής. Η θητεία της Αρχής είναι εξαετής.