Συνταρακτικό video απο τη φωτιά στο Fysko Lotus Plaza – Ποιοί είναι οι υπεύθυνοι, της παρ’ ολίγον τραγωδίας; – Μαρτυρίες ενοίκων που μιλούν για “συγκάλυψη” των αρμοδίων.

Οι μαύροι καπνοί που σκέπασαν τα διαμερίσματα των ενοίκων της γνωστής πολυκατοικία της Λεμεσού, Fysko Lotus Plaza, τους ανάγκασαν να τρέχουν πανικόβλητοι στην ταράτσα, στην προσπάθεια τους να σώσουν τη ζωή τους - Το NewsfeedCy, μετέβη στο σημείο και κατέγραψε τις μαρτυρίες των κατοίκων όπου μιλούν για "συγκάλυψη" των αρμοδίων προς τους διαχειριστές της πολυκατοικίας. Όπως μάλιστα, καταγγέλλουν στο NewsfeedCy, κάποιοι απο τους διαχειριστές της πρώην πολυκατοικίας μετετέτρεψαν τα καταστήματα του υπόγειου χώρου, σε στούνιο, παρέχοντας έτσι φτηνή στέγη σε αλλοδαπούς,αλλά και Ελληνοκύπριους άστεγους, με αποτέλεσμα να μετατραπεί ο ημιυπόγειος χώρος σε τρώγλη!

Η έγκαιρη παρέμβαση της Πυροσβεστικής, απέτρεψε τη φωτιά στο να επεκταθεί και στους πάνω ορόφους του κτιρίου και χρειάστηκε μάλιστα, η επέμβαση των μελών τους ώστε να διασφαλιστεί η ασφάλεια ατόμων με σοβαρά προβλήματα υγείας. Σε δύο μάλιστα περιπτώσεις ενοίκων χρειάστηκαν τη χορήγηση οξυγόνου και Πρώτων Βοηθειών.

“Η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο” αναφέρουν οι ένοικοι και ιδιοκτήτες διαμερισμάτων και κάνουν λόγο για λήψη μέτρων, μετά και την προγραμματισμένη για αύριο συνάντηση τους. “Δεν υπάρχει καμία ασφάλεια” συνεχίζουν αφού “η μετατροπή των καταστημάτων σε μικρά διαμερίσματα με χαμηλό μάλιστα ενοίκιο (400 ευρώ) κρύβει αλλεπάλληλους κινδύνους αφού η εγκατάσταση καλωδίων ρεύματος και συσκευών θέρμανσης νερού με υγραέριο κινδυνεύουν να τινάξουν την πολυκατοικία στον αέρα”.

“Το ισόγειο και το υπόγειο είναι απαγορευτικοί χώροι για μας” συνεχίζει ένοικος της πολυκατοικίας. “Οι χώροι αυτοί, με τις ευλογίες των διαχειριστών έχουν μετατραπεί σε σκουπιδότοπο. Εκεί κάτω, μένουν οικογένειες με μικρά παιδιά, υπάρχουν φίδια, τρωκτικά, ό,τι βάζει ο νους σου. Όλοι αυτοί μένουν στα παράνομα αυτά υποστατικά ωστόσο κανείς δεν γνωρίζει το καθεστώς. Ποιος του φέρνει, πως έρχονται”

Σοβαρές όμως κατηγορίες εξαπέλυσε και ο Εκπρόσωπος του Κινήματος ΕνΕργώ, Λευτέρης Γεωργίου, εναντίον τόσο του Γραφείου ευημερίας Λεμεσού όσο και του Δημάρχου της πόλης.

Όπως μας ενημέρωσε ο ίδιος, έπειτα και τη συνάντηση μας στο σημείο της φωτιάς, “Στο εν λόγω κτίριο διαμένουν και άστεγοι τους οποίους έστειλε το “Σχεδία” και στέγασε το ίδιο το γραφείο Ευημερίας, το οποίο μάλιστα πληρώνει και ενοίκιο σε αυτά τα παράνομα υποστατικά”. Και συνέχισε τονίζοντας “ως Κίνημα ΕνΕργώ, αναδείξαμε τους θανάσιμους κινδύνους που εγκυμονούσαν, χωρίς όμως κανένας να τις λαμβάνει υπόψη.

Δείτε το video με την αυτοψία του NewsfeedCy: