Αφέθηκε ελεύθερη, ύστερα από ολιγόωρη κράτηση, η δημοσιογράφος που έκανε αντιπολεμική διαμαρτυρία στη….

Η ρωσίδα δημοσιογράφος Μαρίνα Οβσιάνικοβα, η οποία έγινε διάσημη μετά από διαμαρτυρία της – σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση – κατά της εισβολής στην Ουκρανία, προσήχθη χθες Κυριακή σε αστυνομικό τμήμα της Μόσχας, όπως έγινε γνωστό από το περιβάλλον της και τον δικηγόρο της.

«Η Μαρίνα συνελήφθη. Δεν υπάρχουν πληροφορίες για το πού βρίσκεται», ανέφερε το μήνυμα που ανήρτησαν άτομα από το περιβάλλον της στον προσωπικό λογαριασμό της δημοσιογράφου στο Telegram.

Το μήνυμα συνοδευόταν από τρεις φωτογραφίες στις οποίες διακρίνεται η 44χρονη δημοσιογράφος να οδηγείται σε ένα λευκό βαν από δύο αστυνομικούς.

Λίγη ώρα αργότερα η Οβσιάνικοβα δημοσίευσε φωτογραφίες της μαζί με τα δύο σκυλιά της στη σελίδα της στο Facebook, γράφοντας «Πήγα για μια βόλτα με τα σκυλιά, μόλις βγήκα από το σπίτι με πλησίασαν ένστολοι» και συμπλήρωσε ότι οδηγήθηκε σε αστυνομικό τμήμα στη συνοικία Κρασνοσέλσκι της Μόσχας.

Ύστερα από τρεις ώρες, η Οβσιάνικοβα γνωστοποίησε πως αφέθηκε ελεύθερη: «Είμαι στο σπίτι μου. Όλα είναι εντάξει», έγραψε στη σελίδα της στο Facebook. «Τώρα πλέον ξέρω ότι είναι καλύτερα να παίρνεις μαζί σου μια βαλίτσα και το διαβατήριο όταν βγαίνεις έξω», συμπλήρωσε.

Η Μαρίνα Οβσιάνικοβα έγινε παγκοσμίως γνωστή στα μέσα Μαρτίου όταν εμφανίστηκε στο βραδινό δελτίο ειδήσεων της ρωσικής τηλεόρασης με μια επιγραφή που είχε αντιπολεμικά συνθήματα.

Ι.Ν/ΑΤ