Βάζουν «φρένο» στις ανεξέλεγκτες λαμπρατζιές

Τι θα εισηγηθεί η Αστυνομία

Η Αστυνομία φαίνεται αποφασισμένη να βάλει φρένο στις ανεξέλεγκτες λαμπρατζιές αφού μετά τα φετινά παρατράγουδα χτύπησε καμπανάκι στους αρμόδιους.

Σύμφωνα με πληροφορίες από λειτουργό της Αστυνομίας, ήδη έχει οριστεί ειδική επιτροπή μετά από οδηγίες του Αρχηγού, Στέλιου Παπαθεοδώρου ενώ όπως μας ανέφερε θα ζητηθεί και η συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, έτσι ώστε να ετοιμαστεί ολοκληρωμένη εισήγηση για την καταπολέμηση του εθίμου.

Σκοπός, όπως πληροφορούμαστε, δεν είναι η κατάργηση των λαμπρατζιών, αλλά να γίνει πιο ελεγχόμενη η όλη κατάσταση, με μέτρα προφύλαξης και μακριά από παρατράγουδα.

Συγκεκριμένα η Αστυνομία σε συνεργασία με τις αρμόδιες τοπικές Αρχές, θα θελήσουν να βάλουν τα δικά τους όρια. Δηλαδή να μην γίνονται οι λαμπρατζιές, κοντά σε κατοικημένες περιοχές αλλά ούτε κοντά σε πασσάλους της ΑΗΚ έτσι ώστε να αποφεύγονται οι ανάλογοι κίνδυνοι.

Η συγκεκριμένη εισήγηση της Αστυνομίας, αναμένεται να ετοιμαστεί και να είναι έτοιμη στο αμέσως επόμενο διάστημα και θα διαβιβαστεί στο Υπουργείο Δικαιοσύνης όπου θα αποφασίσει τα επόμενα βήματα.

Θυμίζουμε πώς κατά την διάρκεια της νύχτας του Μεγάλου Σαββάτου, Αστυνομία και Πυροσβεστική ανταποκρίθηκαν σε πάρα πολλά περιστατικά, τα οποία αφορούσαν φωτιές σε οχήματα ενώ σημειώθηκαν και πέντε τραυματισμοί από κροτίδες.

Σημειώνεται επίσης πώς, νεαροί πετροβολούσαν και έριχναν βόμβες-μολότοφ σε μέλη της Πυροσβεστικής δύναμης που κλήθηκαν να κατασβήσουν φωτιές.