Βία κατά ιατρού στο Κέντρο Υγείας Κάτω Πύργου

Βία κατά ιατρού στο Κέντρο Υγείας Κάτω Πύργου καταγγέλλει η ΠΑΣΥΚΙ. Σχετική καταγγελία έγινε και στην Αστυνομία από τον ιατρό που φέρεται να δέχθηκε την επίθεση.

Σύμφωνα με την καταγγελία, το περιστατικό βίας εναντίον ιατρικού λειτουργού στο Κέντρο Υγείας Κάτω Πύργου, έλαβε χώρα το περασμένο Σάββατο, 16 Ιουλίου, γύρω στις 11:00 το βράδυ.

Ο παραπονούμενος ιατρός κατήγγειλε στην Αστυνομία ότι κατά τον συγκεκριμένο χρόνο συγγενής ασθενή τον εξύβρισε ενώ στη συνέχεια και άλλος συγγενής δεύτερου ασθενή προχώρησε σε λεκτική βία εναντίον του. Το περιστατικό καταγγέλθηκε στην Αστυνομία ενώ κλήθηκαν για κατάθεση και τα δύο άλλα πρόσωπα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ το επεισόδιο δημιουργήθηκε το Σάββατο το βράδυ όταν συνοδός ασθενή φωτογράφιζε ιατρικές εξετάσεις και καρδιογράφημα εντός του Κέντρου Υγείας. Όταν ο Ιατρικός Λειτουργός διαμήνυσε στον συνοδό του ασθενή  ότι απαγορεύεται η φωτογράφιση, αυτός φέρεται να αντέδρασε.

Επίσης την ίδια ημέρα δημιουργήθηκε επεισόδιο, όταν γυναίκα ασθενής που συνοδεύονταν από δύο με τρία άτομα, εισήλθαν στο Κέντρο Υγείας του Κάτω Πύργου Τηλλυρίας.

Καταδίκη από Κοινοτικό Συμβούλιο

Το Κοινοτικό Συμβούλιο Κάτω Πύργου Τηλλυρίας  καταδικάζει το περιστατικό βίας.

Ο Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Νίκος Κλεάνθους, σε δηλώσεις στο ΚΥΠΕ είπε ότι για το επεισόδιο ήδη έχει ενημερωθεί η Αστυνομία η οποία διεξάγει έρευνα.

Αναμένουμε, είπε ο κ. Κλεάνθους, τις έρευνες της Αστυνομίας για την εξέλιξη της υπόθεσης.

ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι: Θα αναμένετε να ζητήσουμε την απόδοση ευθυνών

Η ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο το συμβάν.  Συνεχίζοντας, η ΠΑΣΥΚΙ αναφέρει ότι «θα αναμένετε να ζητήσουμε την απόδοση ευθυνών στο δράστη του συμβάντος, όμως αυτό είναι αυτονόητο και αξιολογείται ως η εύκολη δικαιολογία και απάντηση».

Καταληκτικά η ΠΑΣΥΚΙ τονίζει ότι «είναι πεποίθηση μας ότι αντίστοιχες ευθύνες ίσως και περισσότερες, αναλογούν τόσο στον Οργανισμό όσο και στην Πολιτεία, διότι οι δράσεις τους ή και η απουσία αυτών σε σχέση με την εικόνα που εκπέμπουν τα Δημοσία Νοσηλευτήρια και τα Κέντρα Υγείας, έχουν επιφέρει τη διαμόρφωση στην κοινωνία ότι είναι κατώτερης ποιότητας (καλλιέργεια αρνητικής εικόνας που συνεχίζει) όπου επιτρέπεται η οποιαδήποτε συμπεριφορά».