Βλέπουν το όνειρο για σπουδές στο ΤΕΠΑΚ, με τα κυάλια οι νέοι φοιτητές – Αποτρεπτικό το κόστος ζωής στη Λεμεσό

Σε δυσμενή θέση βρίσκονται οι γονείς φοιτητών που πέρασαν στο ΤΕΠΑΚ και ο λόγος δεν είναι άλλος απο τα τσουχτερά ενοίκια που καλούνται να πληρώσουν, με αποτέλεσμα να βάλουν βαθιά το χέρι στη τσέπη.

Δυστυχώς, η υπάρχουσα κατάσταση με τα ενοίκια, στην πολη της ανάπτυξης έχει ξεφύγει. Γιατί μπορεί το ΤΕΠΑΚ να αποτελεί μια κάποια λύση για τους φοιτητές, οι οποίοι επιλέγουν να σπουδάσουν Κύπρο αλλά αν αναλογιστεί κανείς το κόστος του ενοικίου αλλά και το κόστος ζωής γενικότερα στη Λεμεσό, ίσως δεν είναι τόσο οικονομικά σωστή η επιλογή τους.

Αν σκεφτεί μάλιστα, κανείς το γεγονός, πως ένας φοιτητής του ΤΕΠΑΚ – απο άλλη επαρχία – χρειάζεται 12 χιλιάδες το έτος, την ίδια ώρα μάλιστα που τα δίδακτρα σε ιδιωτικά πανεπιστήμα είναι πολύ λιγότερα, τότε γιατί να προτιμήσει κανείς να σπουδάσει στη Λεμεσό, και κατ’ επέκταση γιατί να επιλέξει το ΤΕΠΑΚ;

Η εξεύρεση προτιστής στέγης, είναι δύσκολη, με τους νέους φοιτητές να καλούνται να ξεκινήσουν τις σπουδές τους με παραφουσκωμένο προυπολογισμό, την ίδια ώρα που οι αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων δυσχαιρένουν ακόμη περισσότερο την επιλογή της μετακίνησης για όσους είναι απο άλλες επαρχίες.

Δυστυχώς, για άλλη μια φορά, γινόμαστε μάρτυρες της ερασιτεχνικής αντιμετώπισης απο πλευράς Κυβέρνησης, των φοιτητών μας, αφού τόσα χρόνια μετά, ακόμη να δημιουργηθεί μια εθνική στρατηγική για το θέμα στέγασης και ενοικιάσεις με τους ιδιοκτήτες υποστατικών έτσι ώστε να υπάρχουν διαθέσιμα διαμερίσματα για τους φοιτητές σε υποφερτές τιμές και σε κοντινές αποστάσεις από το Πανεπιστήμιο.