Γίνε και συ υποψήφιος στις Προεδρικές εκλογές – Μπορείς!

Στην τελική πορεία των αποφάσεων μπήκε ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ για τις προεδρικές εκλογές και όλα δείχνουν πως τα πράγματα δεν είναι καθόλου εύκολα αφού μετά το ναυάγιο των μεταξύ συνομιλιών τους, ψάχνουν τον υποψήφιο νίκης και υποψήφιο δεν βρίσκουν!

Οι αριστύχοι του ΑΚΕΛ

Ανδρέας Μαυρογιάννης, Στέλιος Πλατής και Αχιλλέας Δημητριάδης είναι τα ονόματα που φέρεται να έχει συζητήσει το Πολιτικό Γραφείο του ΑΚΕΛ την περασμένη Παρασκευή και τα οποία θα κωδικοποιήσει σε πρόταση αρχικά στην Κεντρική Επιτροπή και εν συνεχεία στις κομματικές ομάδες βάσης.

Σφήνα όμως μπήκε και το όνομα της Ειρήνης Χαραλαμπίδου καθώς η δημοφιλία της είναι ένα δυνατό χαρτί για το ΑΚΕΛ. Φήμες πάντως αναφέρουν πως κάποιοι εκεί ψηλά στην Εζεκία Παπαϊωάννου με το που ακούνε Ειρήνη βγάζουν φλύκταινες καθώς αρκετοί είναι αυτοίι που δεν θεωρούν ικανή την Ειρήνη Χαραλαμπίδου για υποψήφια Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Στο ΔΗΚΟ κάνουν Πασχαλινές διακοπές

Και ενώ όλα τα κόμματα τρέχουν και δεν φτάνουν για να … βρουν υποψήφιους αλλά και για να συσπειρώσουν τους οπαδούς, εκεί στο ΔΗΚΟ περιμένουν να περάσει η Μεγάλη Βδομάδα και η όλη διαδικασία μπήκε σε μια στασιμότητα. Φήμες βέβαια αναφέρουν πως οι κεντρώοι αναμένουν πως και πως την επίσημη εξαγγελία της υποψηφιότητας του Νίκου Χριστοδουλίδη για να ανέβουν στο βαγόνι.

Ούτως η αλλιώς ο Νικόλας Παπαδόπουλος γνωρίζει πως μόνο μια συνεργασία με το Χριστοδουλίδη θα τον οδηγούσε κοντά στην εξουσία, που είνα αυτό και το επιθυμητό αποτέλεσμα του.

Η σκέψη των Οικολόγων

Από πλευράς Οικολόγων, όπως είναι γνωστό, με απόφαση της Πολιτικής Επιτροπής του Κινήματος, στάληκαν επιστολές σε κόμματα και υποψηφίους με χρονοδιάγραμμα ενός μήνα προκειμένου να απαντήσουν αν συμφωνούν με τις προτάσεις τους που σχετίζονται με την προώθηση της πράσινης ατζέντας.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι Οικολόγοι είχαν χωριστές συναντήσεις με ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ, ενώ είδαν επίσης τον Αχιλλέα Δημητριάδη και τον Μάριο Ηλιάδη, οι οποίοι εξήγγειλαν υποψηφιότητα ως ανεξάρτητοι.

Όπως πρώτα ανακοινώθηκε στο NewsfeedCy, σε συνέντευξη που παραχώρησε ο ιδρυτής του Κινήματος Οικολόγων, Γιώργος Περδίκης ανακοινώθηκε και η σκέψη των πρασίνων για να κατέβουν ως Κίνημα και να διεκδικήσουν την Προεδρία. Άγνωστο παραμένει το ποιος θα αντιπροσωπεύσει τους Οικολόγους σε μια τέτοια κίνηση αν και η υποψηφιότητα Περδίκη είναι η πιο επικρατέστερη.

Γίνε και συ υποψήφιος, μπορείς!

Ρεκόρ ανεξάρτητων υποψηφίων όλα δείχνουν πως θα έχουμε στις Προεδρικές Εκλογές του 2023. Όπως είναι γνωστό, την υποψηφιότητα του έχει εξαγγείλει ως ανεξάρτητος ο Γιώργος Κολοκασίδης, ο οποίος βρίσκεται σε συνεχείς επαφές με την κοινωνία των πολιτών και διάφορες ομάδες πολιτών. Την ανεξάρτητη υποψηφιότητά του έχει εξαγγείλει εδώ και καιρό επίσης και ο Μάριος Ηλιάδης, ο οποίος χθες με ανάρτηση του, απηύθυνε νέο κάλεσμα τους πολίτες.

Την ανεξάρτητη υποψηφιότητα του εξαγγέλλει και επίσημα στις 29 Μαΐου, ο τέως Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου και επικεφαλής του «Νέου Κύματος» Κώστας Χριστοφίδης.

Δεδομένη θεωρείται και η υποψηφιότητα του Διευθύνοντα Συμβούλου της Hellas Sat Χριστόδουλου Πρωτοπαπά. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο κ. Πρωτοπαπάς είχε ήδη ένα κύκλο επαφών με όλα τα κόμματα, πλην του ΔΗΣΥ και του ΕΛΑΜ, στα οποία γνωστοποίησε την απόφαση του να είναι υποψήφιος. Πρόσφατα απέστειλε και επιστολή για νέες συναντήσεις στις οποίες θα αναφερθεί και στην πρόταση συνεργασίας του. Ανεξαρτήτως όμως των κομματικών αποφάσεων, θα είναι υποψήφιος.