Γελοιωδέστατες Κυπριακές ατάκες χωρισμού και η… μετάφραση πίσω απο αυτές

By Mary’s Potter World

Είναι γνωστό παντού ποια, ότι οι Κύπριοι άντρες δεν φημίζονται για τη φαντασία και το χιούμορ τους. Για να λάμε τα σύκα, σύκα και τη σκάφη, σκάφη όμως, κάπου εδώ οφείλουμε να το παραδεχτούμε ότι ο Κυπραίος ο άντρας, μια πρωτοτυπία την διαθέτει. Ειδικά σε φάση χωρισμού.

Πουθενά αλλού στον κόσμο δεν θα τολήσει κάποιος να ξεστομίσει τις παρακάτω ατάκες με σκοπό να χωρίσει.

Γιατί, εντάξει φίλε μου. Μπορεί να θέλεις να χωρίσεις αλλά γιατί χαλάς και την τελευταία σου ευκαιρία να σε θυμάται ως ένας σωστός γκόμενος;

Μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα των κοριτσιών του Mary’s Potter World καταφέραμε και μαζέψαμε τις πιο γελοίες δικαιολογίες χωρισμού που ακούστηκαν ποτέ και σας τις μεταφέρουμε με μοναδικό σκοπό να γελάσουμε με τα χάλια μας ή τα χάλια αλλονών και να παραδειγματιστεί και κανένας Κυπραίος άντρας, που ίσως αποφάσισε πως ήρθε η ώρα να διαβάσει αυτό το άρθρο.

ΤΖΙΑΙ ΝΑ ΜΕΝ ΤΕΣ ΞΑΝΑΠΕΙ!

1. «Είσαι πολλά καλή για μένα»

Η ατάκα αυτή ξεστομίζεται αφού ο λεγάμενος α) τρώει τα νύχια του επί μια ώρα β) πάει τζιαι έρκεται όπως τον πελλόν επί μια ώρα επίσης γ) όταν ο λεγάμενος σκέφτηκε πως έτσι θα σε πείσει. Είναι παρόμοια με την ατάκα «δεν φταις εσύ, φταίω εγώ (γιατί έχει πάρει όλο το χωριό θα έλεγα αλλά δεν είναι της παρούσης)

Δηλαδή, ο λεγάμενος, θέλει να πιστέψουμε ότι βρήκε την τέλεια σύντροφο (εσένα) αλλά σε χωρίζει γιατί είσαι η τελειότητα προσωποποιημένη. Ότι τι; Εν αντέχει άλλο την τόσο τέλεια σύντροφο τζιαι θέλει κάτι λιότερο;

ΠΕ ΑΛΛΟΝΑ ΡΕ!

2. «Θέλω να μείνω λίο μόνος να σκεφτώ»

Hello; Γιατί κρατώ σε που τα αρτζίθκια;

Κάπου εδώ να τονίσω αγαπημένες μου πως – αν έχεις κλείσει τα 20 – γνωρίζεις ποια πως όταν είσαι μαζί με ένα άνθρωπο, μοιράζεσαι εκτός από την καθημερινότητα σας και τα μικρά διλήμματα της ζωής τύπου «ποιος είμαι και που πάω» Το «που οδεύει αυτός ο κόσμος» απλά το λες στον ψυχίατρο σου.

Οπότε κουκλίτσες μου, η απλή μετάφραση της ωραιότατης αυτής φράσης είναι απλά «εβαρέθηκα σε»

3. «Θέλω να αφιερωθώ στην καριέρα μου»

Την ποιαν; Εν το ξέραμε ότι τα χαμε με τον Albert Einstein. Εμείς απλά νομίζαμε ότι φκαίναμε με το Γιώρκο που τον Λυθροδόντα που δουλέφκει στην ταβέρνα του Κωστή, τζιαι το πρωί πάν τζιαι σύρνουν τα καλούπια μαζί. Πάσο φίλε. Πάσο. Άμα είναι να θέλεις να αφιερωθείς στο πέταμα των καλουπιών, ποια είμαι γω να σου πω όϊ;

4. «Σε αγαπώ»

Τι λες ρε τριμάλακα της Φωκίωνος Νέγρη που το μόνο που καταφέρνεις λέγοντας αυτή τη φράση είναι να την μολύνεις;

Και έρχεται να συμπληρώσει ο λεγάμενος τη φράση, λέγοντας «δεν φταις εσύ, φταίω εγώ που όσες γυναίκες αγαπώ τις καταστρέφω»!!!

Όπα μεγάλε φάκκα λίον την μάππα χαμέ. Ο Κούρκουλος μας άφησε χρόνους και τον τελευταίο μάγκα που είχαμε τον πάτησε το τρένο.

Γιατί με αυτή η γελοιωδέστατη ατάκα ο λεγάμενος θέλει απλά να μαλακώσει τα ενοχικά του σύνδρομα για το λόγο ότι πήδηξε την καινούργια του καψούρα μια μέρα που δεν μπορούσε να ελέγξει τις ορμές του όταν πήγανε εκδρομή στην Πάφο, ενώ εσύ πίστευες ότι απλά ήταν στη δουλειά!

5. «Θέλω να τα βρω με τον εαυτό μου»

Που ρε μάνα μου; Πες μου που τον έχασες να τον βρούμε μαζί! Γιατί ρε κουτούτσικο ξεστομίζεις τούτη την ατάκα; Γιατί; Γιατί δεν έχεις τα αρχίδια να πεις απλά «δεν πάει άλλο, εβαρέθηκα» και λες τέτοιες μαλακίες που τις άκουσε μια μέρα ένα κατσίκι και έγινε παρδαλό;

Οι τύποι που ξεστομίζουν αυτές τις ατάκες, είναι οι κλασσικοί δειλοί αποστολείς μεθυσμένων μηνυμάτων, λίγο καιρό μετά το χωρισμό, όπου το «θέλω να τα βρω με τον εαυτό μου» δεν τους έκατσε και θέλουν να έχουν έτοιμη την καβάτζα. Εσένα δηλαδή. Οπότε, τα κουβαδάκια σου και σε άλλη παραλία μεσιέ!

6. «Δεν μπορώ να σου δώσω όσα σου αξίζουν»

Το μοναδικό πράγμα που προσπαθεί να καταφέρει κάποιος με αυτή την φτηνή δικαιολογία είναι να ωραιοποιήσει την κατάσταση. Ξεκάθαρα πράγματα. Που αν ήταν ρομαντική ταινία,

κάπου εδώ, από μακριά θα ακουγόταν να σιγοπαίζει από το παλιό γραμμόφωνο το τραγούδι της Whitney Houston “ I will always love you” και ο λεγάμενος θα μάζευε τα μπογαλάκια του και ένα δάκρυ θα κύλαγε από το δεξί του μάτι.

Όμως επειδή βρισκόμαστε στην Κυπριακή πραγματικότητα και ουχί σε ταινία, εσύ το μόνο που μπορείς να κάνεις, μόλις ακούσεις αυτή τη φράση είναι να βάλεις τα γέλια που γλύτωσες από αυτό το σαχλοκούδουνο που σου το έπαιζε γκόμενος και να του πεις «έσιεις δίκιο, εν σου αξίζω» και να πας παρακάτω. ΚΟΥΡΙΑ

7. «εν είμαι σε φάση να κάΜω σχέση»

Έπειτα από ένα χρόνο σχέσης. Μάλιστα. Που βγαίνατε μαζί, που πηδηχτήκατε όπου μπορούσατε να πηδηχτείτε. Που κάνατε κοινές διακοπές με τους φίλους σας. Που εσύ ζούσες στο ροζ συννεφάκι σου και αυτός στο συννεφάκι της πρώην του.

Γιατί, αυτή η ατάκα, θα ήταν σωστή και τίμια μετά από ένα βράδυ έξαλλου one night stand. Δεν λέγεται αυτή η ατάκα μάνα μου μετά από ένα χρόνο, πώς να το κάνουμε;

8. «Με πιέζεις θέλω το χώρο μου»

Ξεκάθαρα. Ένας από τους δυο πάχυνε. Γιατί τι άλλο θα μπορούσε να σημαίνει αυτή η ατάκα δηλαδή; Επειδή εμείς ξέρουμε, πως όταν είναι κάποιος ερωτευμένος ούτε πίεση νιώθει, ούτε χώρο θέλει. Και στην τελική, κανείς μάνα μου δεν πνίγηκε από τον πολύ έρωτα. Υπό φυσιολογικές συνθήκες πάντοτε.

Και κάπου εδώ, φτάσαμε στην τελευταία θεϊκή ατάκα, η οποία παίρνει και το βραβείο της γελοιωδέστατης ατάκας χωρισμού ever που όμως είναι αληθινή και ξεστομίστηκε χωρίς κόπο και με πολύ θάρρος. Γιατί όσο να ναι για να πεις τη μαλακία σου, ενώ γνωρίζεις ότι είναι μαλακία, χρειάζεσαι θάρρος ενίοτε και θράσος.

9. «Η πρώην γυναίκα μου έκαμεν απόπειρα αυτοκτονίας τζιαι πρέπει να χωρίσουμε»

Ναι ναι ακούστηκε όντως αυτή η θεϊκή, μοναδική, πρωτότυπη θα λέγαμε φράση, ένα καλοκαιρινό βράδυ, σε ένα σουβλατζίδικο, που έξω μύριζε γιασεμί και τα γατάκια πηγαινοέρχονταν ζητώντας απαιτητικά το σιεφταλί που κόντεψε να κάτσει στο λαιμό της γυναίκας που άκουσε τη φράση αυτή!

«Η πρώην γυναίκα μου έκανε απόπειρα αυτοκτονίας και πρέπει να χωρίσουμε»

Έτσι για την ιστορία, με την πρώην γυναίκα του, χωρίσανε πριν ένα εκατομμύριο χρόνια, και το μόνο που τους δένει είναι ένα παιδί που είναι πια 20 ετών και έχει να το δει 19 χρόνια. Αυτή, την ίδια πρώην γυναίκα του, χρησιμοποίησε ο γελοιωδέστατος αυτός τύπος σαν δικαιολογία για να χωρίσει ενώ θα μπορούσε να πει κάλλιστα «κούκλα μου, αγαπώ σε, εκτιμώ σε αλλά ως δαμέ»

Και η καημένη γυναίκα κατέβασε το σιεφταλί της αθόρυβα, ευχόμενη από μέσα της να μη χωρίσει το νέο του έρωτα με την ίδια χαζή ατάκα!

Αν και συ πιστεύεις ότι άκουσες μια πρωτότυπη ατάκα χωρισμού, στείλε μας την και δες την να δημοσιεύεται!

Γιατί απλά κάποια πράγματα, δεν πρέπει να μένουν μυστικά.