Γενς Στόλτενμπεργκ: Σε ρόλο σύγχρονου Πόντιου Πιλάτου – Ίσες αποστάσεις από Ελλάδα και Τουρκία

NATO Secretary General Jens Stoltenberg speaks during a news conference after a meeting of national security advisors at NATO headquarters in Brussels, Belgium October 7, 2021. Virginia Mayo/Pool via REUTERS

Οι τοποθετήσεις του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ με τις οποίες διαρκώς νίπτει τας χείρας του

Τον ρόλο ενός σύγχρονου Πόντιου Πιλάτου έχει επιλέξει να παίξει ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, καθώς από την εκλογή του το 2014 έως και σήμερα προσπαθεί να κρατήσει ίσες αποστάσεις σε Ελλάδα και Τουρκία, ακόμα και όταν η Άγκυρα εξόφθαλμα καταπατά το διεθνές δίκαιο, αμφισβητεί κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και προκαλεί προβλήματα στη συμμαχία.

«Βρείτε τα μεταξύ σας»

Η θέση του Γενς Στόλτενμπεργκ παραμένει σταθερά ίδια κάθε φορά. «Βρείτε τα μεταξύ σας»

Η μετριοπαθής σε βαθμό παρεξήγησης στάση του 63χρονου Νορβηγού γενικού γραμματέα απέναντι στον Ταγίπ Ερντογάν φάνηκε ξεκάθαρα τον Μάρτιο του 2020, όταν χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες, καθοδηγούμενοι από την Άγκυρα προσπάθησαν να εισέλθουν στην Ελλάδα από τον Έβρο.

«Παρακολουθώ με μεγάλη ανησυχία τα γεγονότα που συμβαίνουν στα σύνορα Τουρκίας και Ελλάδας τις τελευταίες ημέρες. Το πρόβλημα της μετανάστευσης και των προσφύγων είναι μια κοινή πρόκληση και χρειάζεται κοινή λύση» είχε δηλώσει τότε.

πηγή: ingr