Για τρίτο 24ωρο επιχειρούν για πλήρη κατάσβεση της πυρκαγιάς στο Μαρί. Διαμαρτυρία κατοίκων Βασιλικού

Για τρίτο 24ωρο παραμένουν στο χώρο του λατομείου στο Μαρί οι δυνάμεις πυρόσβεσης, οι οποίες επιχειρούν μέχρι την πλήρη κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Στο μεταξύ, εκδήλωση διαμαρτυρίας πραγματοποιείται από τις εννέα το πρωί σήμερα από τους κατοίκους της περιοχης στο χώρο του λατομείου όπου ξέσπασε η πυρκαγιά.
Οι κάτοικοι των εννέα περιοχών της κοινότητας ζητούν να ληφθούν μέτρα για να αποφευχθούν παρόμοια περιστατικά που είναι επικίνδυνα για την υγεία τους.

Στο μεταξύ, η Πυροσβεστικη Υπηρεσία προχώρησε σε σχετικές διευθετήσεις για να αντικατασταθούν το πρωί τα πληρώματα. Στο σημείο θα παραμείνουν δυο στελεχωμένα οχήματα της Πυροσβεστικης Υπηρεσιας.

Η προσπάθεια πλήρης κατάσβεσης της πυρκαγιάς συνεχίζεται για τρίτο 24ωρο λόγω της φύσης και των ιδιοτήτων του καιόμενου υλικού (ελαστικά).
Υπενθυμίζεται ότι η πυρκαγιά προκλήθηκε από υπερθέρμανση βαρέως οχηματος και συγκεκριμένα ενός τεμαχιστή, πιθανόν από μια δυσλειτουργία. Προκειται για εργατικό ατύχημα από το οποίο δεν υπηρξε κάποια επίπτωση στον χειριστή, είχε όμως επίπτωση στα υλικά τα οποία τεμαχίζονταν.
Η Πυροσβεστικη Υπηρεσία προχώρησε στην οριοθέτηση των υλικών που καίγονται για να αποφευχθεί ο κίνδυνος επέκτασης της πυρκαγιάς, με τις δυνάμεις πυρόσβεσης να κάνουν χρήση ειδικού αφρού και επικάλυψη των καμένων υλικών με χώμα.

Στο έργο της πυρόσβεσης συνδράμουν οχήματα μεταφοράς νερού από την Επαρχιακή Διοικηση Λαρνακας και διαφορα μηχανήματα βαρετου τύπου και εκσκαφείς του εργοταξίου της Τσιμεντοποιιας Βασιλικού.

Πηγή: ΚΥΠΕ