Δέσμευση του Νίκαρου, για τον εθνικό κατώτατο μισθό – Λες να μιλάει σοβαρά αυτή τη φορά;

Το 2019 ξεκίνησε η προσπάθεια θέσπισης κατώτατου μισθού στη χώρα μας και έκτοτε ακούμε μόνο λόγια και υποσχέσεις! Οι φωνές πολλές αλλά κυβερνητική βούληση δεν υπάρχει αφού ΟΕΒ και ΚΕΒΕ αντιδρούν καθώς απο το 2019 θεωρούν πως… “δεν είναι η ώρα να θέσουμε το θέμα του κατώτατου μισθού”!

Και τα χρόνια περνάνε, όλα αυξάνονται και οι μισθοί παραμένουν στα τάρταρα με αποτέλεσμα, ολοένα και περισσότερα νοικοκυριά να μην μπορούν να αντεπεξέλθουν στις πάγιες ανάγκες τους.

Και ας φωνάζει η Ευρώπη, πως η Κύπρος είναι απο τις 6 χώρες σε σύνολο 27 κρατών, που τα επίπεδα μισθών καθορίζονται μέσω συλλογικών διαπραγματεύσεων.

Και έρχεται σήμερα ο ΠτΔ, να ανακοινώσει πως “έχει πάρει πάνω του το θέμα της θέσπισης του κατώτατου μισθού” και μάλιστα, διάφορα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια αναπαρήγαγαν πως ο κατώτατος θα φτάνει μεταξύ 940 και 960 ευρώ!

Αυτό που δεν ξεκαθάρισε στη δέσμευση του αυτή, ο ΠτΔ είναι το πότε θα γίνουν οι συναντήσεις, με τα εμπλεκόμενα μέρη: η απάντηση ήρθε διά στόματος Ανδρέα Μάτσα, Γ.Γ της ΣΕΚ ο οποίος δήλωσε “Οι εξελίξεις και σε ευρωπαϊκό επίπεδο (συμφωνία Ευρωκοινοβουλίου με Ευρωπαϊκό Συμβούλιου) επιβεβαιώνουν την ανάγκη και τη χρησιμότητα του κατώτατου μισθού αλλά συνάντηση δεν κανονίστηκε”!

Τώρα εγώ, ως Κύπριος πολίτης, οφείλω να αισθάνομαι μια ασφάλεια που για το θέμα δεσμεύτηκε ο ίδιος ο ΠτΔ, ή “να γυρίσω πλευρό”;

Δοξαζω σε Πλάστη μου, που βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο και κάποιες δεσμεύεις πρέπει να τηρηθούν.