Δίνουν μάχη με τις φλόγες στην Πεντέλη -Σε επιφυλακή η Κύπρος για στήριξη της Ελλάδας

Στην Ελλάδα σε πολλά μέτωπα εξακολουθεί να μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά η οποία ξέσπασε χθες το απόγευμα ανάμεσα στο Νταού Πεντέλης και στο Ντράφι.

Η φωτιά επεκτάθηκε τα ξημερώματα στην Ανθούσα και τον Γέρακα ενώ μέσα σε σύντομο διάστημα, οι φλόγες έφτασαν στην Παλλήνη.Από τα σπίτια τους απομακρύνθηκαν περισσότερα από εξακόσια άτομα.

Τιτάνια είναι η προσπάθεια των πυροσβεστικών δυνάμεων καθώς στην περιοχή πνέουν πολύ ισχυροί άνεμοι.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι εστίες είναι πολλές και σε όλη την περίμετρο της πυρκαγιάς.

Ισχυρές παραμένουν οι επίγειες δυνάμεις καθώς επιχειρούν τετρακόσιοι-ογδόντα-πέντε πυροσβέστες με 28 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 120 οχήματα.Επιχειρούν επίσης 5 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα για εναέριο συντονισμό ενώ τις προσπάθειες ενισχύουν η αστυνομία, ο στρατός και οι τοπικές αρχές.

Στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας βρίσκεται από τις 5:30 το πρωί ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σε επιλυκακή η Κύπρος

Είμαστε σε επιφυλακή και αν χρειαστεί θα στηρίξουμε την Ελλάδα στην προσπάθεια καταπολέμησης της πυρκαγιών,  δήλωσε εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αντρέας Κεττής. Διευκρίνισε πάντως ότι μέχρι στιγμής σε πολιτικό επίπεδο δεν υπάρχει κάποιο αίτημα.

Σε σχέση με την Κύπρο, ο κύριος Κεττής δήλωσε ότι υπάρχει πυρκαγιά στον σκουπιδότοπο στον  Κοτσιάτη, με αποτέλεσμα να αναδύονται καπνοί και έντονη οσμή. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία βρίσκεται ήδη στην περιοχή και άρχισαν οι επιβαλλόμενες επιχωματώσεις.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ