Δίνουν στεγνά τον ΥπΟικ οι αστυνομικοί, και ζητάνε τα συνταξιοδοτικά τους δικαιώματα

Ξεκίνησε σήμερα, στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών, η συζήτηση που αφορά στο κυβερνητικό νομοσχέδιο για το επαγγελματικό σχέδιο συνταξιοδοτικών ωφελημάτων των υπαλλήλων στον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα, περιλαμβανομένων και των Αρχών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Κατά την έξοδο του απο την συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, που ενέκρινε το νομοσχέδιο, ο Υπουργός Οικονομικών, Κωνσταντίνος Πετρίδης, ανάφερε ότι το σχέδιο καλύπτει όλους τους υπηρετούντες οι οποίοι είναι εργοδοτούμενοι αορίστου χρόνου στην Κρατική Υπηρεσία αλλά και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, τους ειδικούς αστυνομικούς που έχουν μονιμοποιηθεί ως ειδικοί αστυνομικοί με βάση τη νομοθεσία, τους συμβασιούχους υπαξιωματικούς και τους απόφοιτους του Δασικού Κολεγίου.

Σημείωσε δε, πως ο σχεδιασμός του νέου επαγγελματικού σχεδίου συνταξιοδοτικών ωφελημάτων εδράζεται στη φιλοσοφία της λειτουργίας των ταμείων προνοίας.

Μια δήλωση όμως του ΥπΟικ ενώπιον της Επιτροπής, ήταν η αφορμή για να προκαλέσει τον Κλάδο αστυνομικού σώματος ΙΣΟΤΗΤΑ, η οποία με ανακοίνωση της “έδωσε στεγνά” τον Κωνσταντίνο Πετρίδη, και πως “εν αντιθέση με τα όσα ανάφερε ο Υπ. Οικονομικών – ότι προηγήθηκε συζήτηση με τα εμπλεκόμενα μέλη, αυτό δεν έγινε μαζί τους, αφού δεν κλήθηκαν να συμμετέχουν στη διαδικασία.

Δείτε την σχετική ανάρτηση:

Η ΙΣΟΤΗΤΑ, χαιρέτησε το ξεκίνημα της συζήτησης του νέου συνταξιοδοτικού νομοσχεδίου, αφού απο καιρό παλεύει για τα συνταξιοδοτικά ωφελήματα στον αστυνομικό κλάδο