Δεν υπάρχει πλάνο για αντιμετώπιση των μεταναστών, καταγγέλει ο Νίκος Λοϊζίδης

"Οι αρμόδιοι ψάχνουν μεν για 300 συμβασιούχους με σκοπό την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών στην πράσινη γραμμή αλλά δεν υπάρχει πλάνο", τόνισε ο πρόεδρος του κλάδου Αστυνομικού Σώματος της Παγκύπριας Συντεχνίας ΙΣΟΤΗΤΑ, Νίκος Λοΐζίδης. 

Σοβαρά ερωτήματα εγείρουν τα όσα λέχθησαν σε ραδιοφωνική εκπομπή στον ΑΣΤΡΑ, απο τον Νίκο Λοϊζίδη, έπειτα και το νομοσχέδιο του ΥΠΕΣ που αφορά σε πρόσληψη 300 ειδικών αστυνομικών με σύμβαση μέχρι 28 μήνες για επιτήρηση της πράσινης γραμμής και άλλα καθήκοντα που σχετίζονται με την αντιμετώπιση των αυξημένων μεταναστευτικών ροών. Επιπλέον το νομοσχέδιο προβλέπει πως, αν κάποια στιγμή μειωθούν οι ροές μεταναστών, το κράτος δεν θα συνεχίσει να επιβαρύνεται με τους μισθούς αυτών των αστυνομικών. Το ετήσιο μισθολόγιο των συμβασιούχων αυτών αναμένεται να ανέλθει στα 7,8 εκατ. ευρώ, ενώ θα χρειαστεί άλλο 1,1 εκατ. ευρώ για τον εξοπλισμό τους και 1,2 εκατ. ευρώ για την αγορά οχημάτων. Ο Νίκος ΛοΪζίδης, διερωτήθηκε αν είναι σχεδιασμένο το να προσληφθούν συγκεκριμένα άτομα, ενώ εξέφρασε και την απορία ποιος θα εργαστεί για 28 μήνες και μετά θα φύγει;

Επίσης, ερωτηματικά εγείρουν και οι προϋποθέσεις πρόσληψης και στο ότι οι συμβασιούχοι δεν χρειάζεται να γνωρίζουν αγγλικά καθώς και ο όρος που αφορά στις γυναίκες, ότι πρέπει να προσκομίζουν χαρτί πως δεν αντιμετωπίζουν γυναικολογικά προβλήματα!!

Ο Νίκος Λοϊζίδης, πρόσθεσε πως με βάση τα κριτήρια, ακόμα και φρουροί σε νυχτερινά κέντρα θα μπορούν να μπουν στα σώματα ασφαλείας. Διερωτήθηκε μάλιστα αν οι συμβασιούχοι που θα τοποθετούνται στην πράσινη γραμμή, θα προχωρούν σε συλλήψεις ή θα πυροβολούν.

Ερωτήματα τα οποία οφείλει η Κυβέρνηση να δώσει άμεσα απαντήσεις καθώς δεν γίνεται, σε τόσο σημαντικά σώματα όπως είναι αυτό το σώμα ασφαλείας, να υπάρχει τόση προχειρότητα.