Δεν υπάρχουν σκέψεις για λήψη αυστηρών περιοριστικών μέτρων

Ανοδική πορεία ακολουθούν τα κρούσματα και οι νοσηλείες, με τον Υπουργό Υγείας και τα μέλη της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής (ΣΕΕ) να παρακάθονται αύριο στις 16:30 το απόγευμα σε σύσκεψη στο Υπουργείο Υγείας για να αξιολογήσουν την επιδημιολογική κατάσταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1, το πρωί ο  Μιχάλης Χατζηπαντέλα ζήτησε από τα μέλη της ΣΕΕ να αποστείλουν γραπτώς τις εισηγήσεις τους μέχρι αύριο το πρωί ώστε να συζητηθούν στην αυριανή σύσκεψη.

Την ίδια ώρα, όπως πληροφορούμαστε το Υπουργείο Υγείας παραμένει προσηλωμένο στα μέτρα αυτοπροστασίας και επί του παρόντος δεν γίνονται σκέψης για λήψη αυστηρών περιοριστικών μέτρων.

Δεν αποκλείεται, μάλιστα, να αυξηθούν τα σημεία δωρεάν δειγματοληψίας στο πλαίσιο των ελέγχων που διενεργεί το Υπουργείο Υγείας.

Προβληματισμό προκαλούν οι αυξημένες συρροές κρουσμάτων 

Προβληματισμό προκαλούν στο μεταξύ οι αυξημένες συρροές κρουσμάτων. Αλυσίδες μετάδοσης εντοπίστηκαν μεταξύ άλλων σε χώρους εργασίας, γάμους, καλοκαιρινά σχολεία, κατασκηνώσεις, συναυλίες, κηδείες, νυχτερινά κέντρα, βαπτίσεις και σε κλειστές δομές.

Όπως πληροφορείται ο ΑΝΤ1, το Σαββατοκύριακο, εντοπίστηκαν περισσότερα από 3,300 θετικά περιστατικά, με τους νοσηλευόμενους να ξεπερνούν τους 100.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Μονάδας Επιδημιολογικής Επιτήρησης την περίοδο 2-8 Ιουλίου εντοπίστηκαν 14,716 θετικά περιστατικά με τα περισσότερα να αφορούν και πάλι σε άτομα ηλικίας 35-39 ετών. Την ίδια περίοδο προέκυψαν 1894 επαναλοιμώξεις.

Σύμφωνα με τα στοιχεία οι παραλλαγές ΒΑ.4 και ΒΑ.5 κυριαρχούν στην κοινότητα και εντοπίζονται στο 90% των κρουσμάτων.

Την ανιούσα ακολουθεί ο αριθμός των ασθενών με κορωνοϊό

Την ανιούσα ακολουθεί τις τελευταίες ημέρες ο αριθμός των ασθενών με κορωνοϊό στα νοσοκομεία του ΟΚΥπΥ.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο Εκπρόσωπος Τύπου του Οργανισμού, Χαράλαμπος Χαριλάου, ανέφερε ότι οι νοσηλευόμενοι έχουν αγγίξει τους 107 την ώρα ευτυχώς που ο αριθμός των σοβαρά νοσούντων παραμένει σε χαμηλά επίπεδα. Συγκεκριμένα 5 ασθενείς νοσηλεύονται σε ΜΑΦ ενώ άλλοι δύο είναι στην εντατική.

Ο κ. Χαριλάου, ανέφερε ότι, υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός από παιδιά που νοσηλεύεται στο Μακάρειο Νοσοκομείο. Είναι 9 αυτή τη στιγμή, είχαμε φτάσει και τα 12. Άρα το συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι η όμικρον 5 κατά κύριο λόγο επηρεάζει και τις παιδικές ηλικίες».

Ο ΟΚΥπΥ θα αναπτύξει επιπλέον κλίνες σε όλα τα νοσηλευτήρια ενώ ανοίγει ξανά θάλαμος covid 19 στο Γενικό νοσοκομείο Πάφου.

πηγή: Αντενα