Διήμερη απόδραση στον Πωμό.

Εκείνο που χαρακτηρίζει τον Πωμό είναι η άγρια ομορφιά του. Οι απότομες βουνοπλαγιές που βυθίζονται στις ακτές του, οι δαντελωτές παραλίες του, οι μικροί χαριτωμένοι κολπίσκοι και τα κρυστάλλινα νερά της θάλασσάς του.

Αν ισχύει η παράδοση που θέλει τον Πωμό να υπήρχε από την αρχαιότητα και η ονομασία του να είναι μία παράφραση του βωμού που πιστεύεται πως υπήρχε εκεί και ήταν αφιερωμένος στην Αφροδίτη, τότε όλα συνομολογούν σε ένα συμπέρασμα: πως τίποτα δεν είναι τυχαίο, αφού σε αυτό το παραμυθένιο κομμάτι του νησιού λατρευόταν η θεά της ομορφιάς.

Ο Πωμός βρίσκεται 60 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της πόλης της Πάφου στη γεωγραφική περιφέρεια της Τηλλυρίας και προσφέρει μία από τις ομορφότερες αποδράσεις.

Τον επιλέγω γιατί…

Θεωρώ πως είναι το ομορφότερο και πιο ειδυλλιακό μέρος της Κύπρου που σου δίνει αφορμές και ευκαιρίες να ανακαλύψεις άγνωστα και πανέμορφα κομμάτια της ευρύτερης περιοχής. Από την Αργάκα, το Λατσί μέχρι και τον Κάτω Πύργο. Οι διαδρομές, τα ηλιοβασιλέματα, οι βουνοπλαγιές που καταλήγουν μέσα στη θάλασσα και η ηρεμία της φύσης.

Για μπάνιο ή βόλτα στη φύση…

Σίγουρα οι διαδρομές με το αυτοκίνητο είναι απόλαυση. Για μπάνιο οπωσδήποτε στην «κρυμένη» παραλία Paradise αλλά και στο Κανάλι.

Φαγητό στην περιοχή…

Αγαπημένο στέκι για σουβλάκι ή μεζέ η ταβέρνα «Ο Γιαλός», στο Λατσί, πάνω στο κύμα. Κυπριακό καλτ μαγαζί. Σου προτείνω να πας βράδυ για να δεις τις πλαστικές μπουκάλες με νερό που είναι κρεμασμένες στα δέντρα. Θα βγάλεις ωραίες φωτό! Πρόσφατα δοκίμασα εξαιρετικό σουβλάκι στο μαγαζί Platea Meze House στο κέντρο της Πόλης Χρυσοχούς. Ο καλύτερος μεζές και τα πιο νόστιμα κρεατικά στον Παγκράτιο στη Μηλιού και μαγειρευτά στην ταβέρνα Λετύμπου στο χωριό Λετύμπου. Καλή αφορμή και για βόλτες στην ευρύτερη περιοχή. Τέλος, κλείσε νωρίς τραπέζι στης Kika’s Garden για να φας το νοστιμότερο brunch της ζωής σου. Η κ. Κίκα και η κόρη της Μάρλεν φτιάχνουν τα πάντα στην κουζίνα τους με υλικά από τον κήπο τους. Ανοίγουν πραγματικά το σπίτι και τη βεράντα τους και σε φιλοξενού, Θα το βρεις στην Καλλέπεια. Αν θες κάτι έκτακτο θα φας στο Πωμό από την καντίνα της Κούλλας. Τα ωραιότερα σάντουιτς με θέα!

Διαμονή…

Υπάρχουν αρκετές και οικονομικές επιλογές από την Αργάκα μέχρι και τον Κάτω Πύργο. Όσο πιο νωρίς τόσο το καλύτερο.