ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΚΑΜΑ: Με κατσαρόλες και σφυρίχτες έξω απο το Προεδρικό, αύριο το πρωί

Έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών θα συγκεντρωθούν στις δέκα και τριάντα το πρωί του Σαββάτου 18 Ιουνίου 2022 πολίτες και μέλη των οργανώσεων “Πρωτοβουλία για τη Διάσωση των Φυσικών Ακτών” και “Save Akamas-Save Cyprus” και θα πορευτούν ειρηνικά προς το Προεδρικό Μέγαρο. Σκοπός της εκδήλωσης είναι η διαφύλαξη της χερσονήσου  του Ακάμα από την ανεξέλεγκτη ανάπτυξη και την άναρχη δόμηση, καθώς και την αειφόρο ανάπτυξη και οικονομική στήριξη των κοινοτήτων του Ακάμα. 

Η εκπρόσωπος της Πρωτοβουλίας για τη διάσωση των φυσικών ακτών Μαρία Χατζημιχαήλ ανέφερε στην εκπομπή Alpha Ενημέρωση ότι αφορμή για την διαμαρτυρία των πολιτών αποτέλεσε η κορύφωση των διεργασιών για το νέο Τοπικό Σχέδιο Ακάμα, που έχουν αρχίσει από το 2016.

“Η κοινωνία ακολουθεί τις εξελίξεις, πρέπει και έχει λόγο. Για εμάς είναι ξεκάθαρο, μετά τις πολιτικές παρεμβάσεις, ότι η κυβέρνηση έχει αρχίσει ένα αγώνα τένις, με μπαλάκι το Τοπικό Σχέδιο. Κάθε φορά που οι πρόνοιες αντικρούονται με επιστημονικά στοιχεία, η κυβέρνηση ρίχνει το μπαλάκι του τένις στην άλλη πλευρά, είτε στο Πολεοδομικό Συμβούλιο, είτε σε εμπειρογνώμονες από το εξωτερικό.”

Ερωτηθείσα για τα θέλω και τα αιτήματα των κατοίκων του Ακάμα, η κυρία Χατζημιχαήλ τάχθηκε υπέρ της περιβαλλοντικής και της κοινωνικής στήριξης των ιδιοκτητών περιουσιών στη Χερσόνησο.

“Καλούμε όσους θα έρθουν να φέρουν μαζί τους κατσαρόλες, σφυρίχτρες και κρουστά, οτιδήποτε έχουν για να γίνει η εκδήλωση θορυβώδης για να μας ακούσουν.”