Διεξάχθηκε το OPAP Larnaca 3×3 2022 στο μπάσκετ, η διοργάνωση μεταφέρεται Αύγουστο στον Πρωταρά

Οι προετοιμασίες της 3on3 Cyprus LTD συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς, και οι διοργανωτές προσδοκούν μέσα από μια σειρά διοργανώσεων, σε όλες τις πόλεις, να προσφέρουν μοναδικές εμπειρίες και μεγάλες συγκινήσεις σε όλους τους συμμετέχοντες και το κοινό.

Μετά από δυο χρόνια αποχής λόγω πανδημίας θα έχουμε επιτέλους πρεμιέρα στη Λεμεσό, την κορωνίδα των διοργανώσεων, με θέα την μαγευτική ακτογραμμή της πόλης και το απέραντο γαλάζιο της Μεσογείου.

Η 6η διοργάνωση του OPAP Limassol 3×3 θα φιλοξενηθεί και φέτος στη ξύλινη αποβάθρα του παραλιακού πάρκου στον Μόλο, από τις 27 Μαΐου μέχρι τις 5 Ιουνίου. Στις 27 με 29 Μαΐου θα διεξαχθούν οι αγώνες των κατηγοριών OPAP Men – OPAP Women και Scaffolding Solutions Corporate Games. Μεταξύ 4 και 6 Ιουνίου θα διεξαχθούν οι αγώνες των κατηγοριών Tixee Wheelchair Games και Foody U18 – U16 & U12.

Δεύτερος σταθμός και «μπασκετικές μάχες» με φόντο το μαγευτικό Μεσαιωνικό κάστρο στο λιμανάκι της Πάφου, για το OPAP Paphos 3×3 από τις 17 μέχρι τις 19 Ιουνίου, φιλοξενώντας τους αγώνες των κατηγοριών OPAP Men – OPAP Women – Tixee U18 – Scaffolding Solutions U16 και Foody U12.

Ακολούθως, σειρά έχει η Λάρνακα και η πλατεία Ευρώπης στο παραλιακό μέτωπο στις Φοινικούδες, για το 1ο OPAP Larnaca 3×3, από τις 8 μέχρι τις 10 Ιουλίου. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να συμμετάσχουν στις κατηγορίες OPAP Men – OPAP Women – Tixee U18 – Scaffolding Solutions U16 και Foody U12.

Τέταρτος σταθμός η κεντρική πλατεία του Πρωταρά, και το καθιερωμένο Αυγουστιάτικο OPAP Protaras 3×3. Μεταξύ 5 και 7 Αυγούστου, σε συνθήκες μόνο για τολμηρούς, θα διεξαχθούν οι αγώνες των κατηγοριών OPAP Men – OPAP Women – Tixee U18 – Scaffolding Solutions U16 και Foody U12.

Πέμπτος και τελευταίος σταθμός, η πρωτεύουσα και το 1ο OPAP Nicosia 3×3. Η Τάφρος Ντ’ Αβίλα θα μεταμορφωθεί για να υποδεχθεί τους λάτρεις της καλαθόσφαιρας, μεταξύ 2 και 4 Σεπτεμβρίου, στο Grand Finale των διοργανώσεων OPAP Cyprus 3×3 2022. Αναμένονται συγκλονιστικές μάχες και θέαμα στις κατηγορίες   OPAP Men – OPAP Women – Scaffolding Solutions Corporate Games – Tixee Wheelchair Games και Foody U18 – U16 & U12. Το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου με την ολοκλήρωση των αγώνων οι Dj’s, θα δίνουν από νωρίς ρυθμό με τις μουσικές τους, θα ανεβάσουν τα ντεσιμπέλ και το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει δωρεάν ένα αλλιώτικο urban street party με σκηνικό που θυμίζει Ευρώπη και Αμερική. 

Για να καταστεί εφικτή η υλοποίηση των προαναφερθέν διοργανώσεων, στα πρότυπα Παγκόσμιων διοργανώσεων, καθοριστικό και καταλυτικό ρόλο διαδραματίζουν οι χορηγοί που στάθηκαν αρωγοί στο όραμα και το πλάνο του OPAP Cyprus 3×3 2022. Σε καιρούς δύσκολους, η ανταπόκριση των χορηγών έχει διπλή αξία τόσο για την διοργάνωση καθ’ αυτή, αλλά πρωτίστως, για την ευκαιρία που δίνεται στους λάτρεις του αθλήματος να συμμετάσχουν ξανά σε επίσημες διοργανώσεις, απολαμβάνοντας μοναδικές αναμετρήσεις ανά το Παγκύπριο, μετά από δυο χρόνια αποχής.

Διαχρονικός υποστηρικτής και Διαμαντένιος χορηγός η ΟΠΑΠ Κύπρου. Χρυσοί χορηγοί η εταιρεία Scaffolding Solutions, η υπηρεσία Foody και Tixee financial services. Ασημένιος χορηγός η Prime Ασφαλιστική. Χάλκινοι χορηγοί το MyMall Limassol, Herbalife Nutrition, Harris Kyriakides LLC, The Brandalism, Dimco και SoEasy Stores και Yποστηρικτές Τουριστική Ανάπτυξη Λεμεσού και Search the Nest.

Πολύτιμη και αξιοσημείωτη είναι επίσης η συμβολή και υποστήριξη των Δήμων Λεμεσού, Λευκωσίας, Πάφου, Λάρνακας και Παραλιμνίου τόσο για τον ομαλό προγραμματισμό όσο και για την φιλοξενία των διοργανώσεων σε όλες τις πόλεις.       

Οι διοργανώσεις OPAP Cyprus 3×3 τελούνται υπό την αιγίδα και την υποστήριξη της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, και του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού. Η αγαστή συνεργασία μεταξύ των φορέων αντανακλάται στη συνεχή ανέλιξη και εξέλιξη του αθλήματος, και των διοργανώσεων, γεγονός που χαροποιεί άπαντες στο χώρο της καλαθοσφαίρισης.  Όλες οι διοργανώσεις είναι στο επίσημο καλεντάρι της FIBA, και για τον σκοπό αυτό, τόσο οι διοργανωτές, όσο και η Κυπριακή Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, καλούν όλους τους αθλητές που προτίθενται να συμμετάσχουν να διαβάσουν τις σχετικές οδηγίες στον πιο κάτω σύνδεσμο και να προχωρήσουν στη δημιουργία του προσωπικού τους προφίλ στη επίσημη διαδικτυακή πλατφόρμα της FIBA (https://cyprus3x3.com.cy/important-announcement/).

Αξίζει να σημειωθεί πως στη Λεμεσό θα διεξαχθεί επίσης το FIBA 3×3 Europe Cup Qualifier 2022, στις 4-6 Ιουνίου. Είναι η πρώτη φορά όπου η χώρα μας θα διοργανώσει Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της FIBA, ενώ σε αυτό θα συμμετέχει και η Εθνική Ανδρών 3×3 και Εθνική Γυναικών 3×3.

Περισσότερα νέα και ανακοινώσεις για τις διοργανώσεις μπορείτε να βρίσκετε στην επίσημη ιστοσελίδα των διοργανώσεων www.cyprus3x3.com.cy και στα Μέσα Κοινωνικής δικτύωσης από τις επίσημες σελίδες σε Facebook και Instagram.

Οι εγγραφές για όλες τις διοργανώσεις έχουν ανοίξει και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης.