Δολοφονία στον Γέρακα: Εριξαν 40 σφαίρες σε δέκα δευτερόλεπτα – Η Greek Mafia και οι έρευνες στο παρελθόν του θύματος

Συνολικά 45 δευτερόλεπτα χρειάστηκαν οι πληρωμένοι δολοφόνοι να εκτελέσουν το συμβόλαιο θανάτου σε βάρος του 38χρονου πρατηριούχου το πρωί του περασμένου Σαββάτου. Πυροβόλησαν περισσότερες από 40 φορές, μέσα σε λιγότερα από 10 δευτερόλεπτα, για να… βεβαιωθούν ότι πέτυχαν το στόχο τους και εξαφανίστηκαν από το σημείο μέσα σε λιγότερο από ένα λεπτό.

Όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα της νεκροψίας-νεκροτομής, 20 από τις σφαίρες των δύο πολεμικών καλάσνικοφ, έπληξαν τον 38χρονο σε διάφορα σημεία του σώματος του και στο κεφάλι, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του. Τα τουλάχιστον 5 μέλη της εκτελεστικής ομάδας, έχουν αποτυπωθεί σε βιντεοληπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας που έχουν στην κατοχή τους οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής, να κινούνται στην Αττική οδό, λίγα λεπτά μετά τη δολοφονική επίθεση και αφού έχουν εγκαταλείψει και κάψει το όχημα τους.

Οι κακοποιοί φαίνεται ότι χρησιμοποιούσαν μηχανές μεγάλου κυβισμού, που προσομοίαζαν με αυτές των αστυνομικών, ενώ είχαν παραποιημένες πινακίδες που αντιστοιχούν σε άλλου τύπου μοτοσυκλέτες. Οι αρχες συνεχίζουν να εξετάζουν υλικό από κάμερες της Αττικής Οδού, για να διαπιστωθεί ποιά έξοδο χρησιμοποίησαν οι δράστες.

“… δεν υπέκυψε σε εκβιαστές και σε ανθρώπους του υποκόσμου, σε πρόσωπα δηλαδή που καταδιώκουν εδώ και χρόνια τον Γιώργο και ολόκληρη την οικογένεια μας, επειδή δεν ενέδωσε, δεν συμβιβάστηκε και δεν δέχθηκε να γίνει μέρος ενός παράνομου κυκλώματος”. Με αυτά τα λόγια, η οικογένεια του 38χρονου πρατηριούχου, που έπεσε θύμα εκτέλεσης το περασμένο Σάββατο στο Γέρακα, μιλά ανοιχτά για εκβιασμούς και κυκλώματα στον χώρο της διανομής καυσίμων, ζητώντας από αστυνομία και δικαιοσύνη, να εξιχνιάσουν την άγρια δολοφονία. Περισσότερες απαντήσεις, ενδεχομένως να προκύψουν από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου και τη “σάρωση” των επικοινωνιών στην περιοχή τα κρίσιμα χρονικά διαστήματα, πριν και μετά την εκτέλεση. Μέσα από τις κεραίες εκπομπής των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας οι αρχές θέλουν να διαπιστώσουν αν υπήρχαν τυχόν επίμαχες συνομιλίες, που θα “προδώσουν” τους δράστες.

Αρμόδιοι αξιωματικοί εκτιμούν ότι η δολοφονία σχετίζεται με το παρελθόν του θύματος και τις διαφορές που ενδεχομένως ανέκυψαν στο πλαίσιο της επικυριαρχίας στη λαθρεμπορία και νόθευση καυσίμων, δραστηριότητες που έχουν εντάξει στο “ρεπερτόριο” τους ομάδες της λεγόμενης GREEK MAFIA. Σε αυτές τις εκτιμήσεις των αρχών, αλλά και στις πληροφορίες για το “ανήσυχο” παρελθόν του 38χρονου, απαντά η οικογένεια του θύματος, με δήλωση της. “Ο Γιώργος υπήρξε πάντοτε έντιμος. Είναι εντελώς ψέμα και εντελώς άδικο να προσπαθούν να τον εμπλέξουν, και μάλιστα, μετά την άνανδρη εκτέλεση του, σε διάφορα αστυνομικά σενάρια”, αναφέρει χαρακτηριστικά η οικογένεια του πρατηριούχου. Ο πατέρας του 38χρονου, αναμένεται να κληθεί για κατάθεση στους αστυνομικούς του Ανθρωποκτονιών, σε μια προσπάθεια να σχηματιστεί μια πιο ξεκάθαρη εικόνα για το αν το θύμα είχε δεχτεί απειλές στο πρόσφατο παρελθόν.

Υπενθυμίζεται ότι στο παρελθόν βενζινάδικο ιδιοκτησίας του 38χρονου, είχε γίνει στόχος αγνώστων που είχαν εκτοξεύσει χειροβομβίδα. Το 2014, το θύμα είχε κατηγορηθεί ως μέλος της ομάδας εκβιαστών του Μανώλη Καραγιάννη, γνωστού με τα προσωνύμια “Σαμπρέλας”, “Καράφλας” ή “Νταίζη”, που δολοφονήθηκε, το 2018 στο Παλαιό Φάληρο. Το 2015 σε πάρκινγκ που διατηρούσε συγγενικό πρόσωπο του θύματος, στον Κορυδαλλό, είχαν εντοπιστεί χειροβομβίδες, ένα υποπολυβόλο, πιστόλια και σφαίρες.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, δύο χρόνια πριν, σε έλεγχο των αρχών σε άλλο πρατήριο ιδιοκτησίας του 38χρονου είχαν διαπιστωθεί οικονομικές απάτες που σχετίζονταν με την χρήση τηλεκοντρόλ σε αντλίες και επιλογή κρυφών δεξαμενών νοθευμένων καυσίμων.
“Έχουμε εμπιστοσύνη στην Δικαιοσύνη και η Δικαιοσύνη δεν έχει ασχοληθεί με το παιδί μας, ούτε είχε ποτέ δικαστεί για τα διάφορα φαντασιακά που άκριτα και ανέλεγκτα προωθούνται από διάφορα μέσα. Επίσης, έχουμε εμπιστοσύνη στην Ελληνική Αστυνομία και τους Αξιωματικούς της, ότι θα διαλευκάνουν το έγκλημα άμεσα. Ότι θα ανακαλύψουν και τους φυσικούς, και τους ηθικούς αυτουργούς της άνανδρης εκτέλεσης του παιδιού μας”, αναφέρει σε άλλο σημείο της επιστολής η οικογένεια του πρατηριούχου, τονίζοντας ότι “έχουν υπάρξει βαριά εγκλήματα που έχουν μείνει ανεξιχνίαστα, ότι ίσως κάποιοι να μην έκαναν αρκετά καλά την δουλειά τους, και ότι δεν θέλουμε το έγκλημα κατά του παιδιού μας να γίνει ένα από αυτά”.

thetoc