Δριμεία επίθεση ΚΕΒΕ στους εργαζομένους- Προτείνει απολύσεις για να σωθεί η οικονομία

"Ταφόπλακα" για τα δικαιώματα των εργαζομένων οι προτάσεις του ΚΕΒΕ, προς τον Υπουργό Οικονομικών, όπου πρότεινε να διαγραφεί ο όρος "μη απολύσεις" απο το  Σχέδιο Κρατικών Εγγυήσεων.

Στο εν λόγω σχέδιο, το οποίο εφαρμόστηκε για να σωθεί η οικονομία, λόγω των επιπτώσεων απο τον Covid-19, υπήρχε η προυπόθεση όπως οι εταιρίες να μην προχωρούν σε απολύσεις υπαλλήλων, ώστε να μπορούν να επωφεληθούν απο τις Κρατικές οικονομικές ενισχύσεις.

Σε μια εποχή που πέραν απο τους 200 χιλιάδες νοικοκυριά ζουν κάτω απο το όριο της φτώχειας, σε μια εποχή που το 8ωρο έχει γίνει όνειρο απατηλό, σε μια εποχή που η ανασφάλεια κτυπάει την πόρτα σε κάθε εργαζόμενο, έρχεται το ΚΕΒΕ, να προτείνει στην Κυβέρνηση να καταργήσει ένα απο τα πιο δυνατά εργασιακά “όπλα” αυτό των μη απολύσεων, προτείνοντας πως για να σωθεί η οικονομία, οι επιχειρήσεις, μπορούν να προχωρούν σε απολύσεις!

Την ίδια ώρα, προτείνει, να μην τεθεί θέμα κατώτατου μισθού αλλά και να επιτραπεί η εργοδότηση εργαζομένων από τρίτες χώρες (όχι μόνο φοιτητών και αιτητών ασύλου) στις επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου και Horeca, τη βιομηχανία και τον τομέα του τουρισμού.

Εμμέσως πλην σαφώς, το ΚΕΒΕ, πετάει στα σκουπίδια κάθε εργασιακό δικαίωμα γιατί “αν δεν θέλουν οι Κυπραίοι” θα φέρουμε ξένους.

Μπράβο στο ΚΕΒΕ αλλά και στη μερίδα των επιχειρηματικών Ομίλων που θέλουν να κερδοσκοπήσουν εις βάρος των Κύπριων εργαζομένων!

Προφανώς, η Κυβέρνηση, θα αναλογιστεί το όποιο πολιτικό κόστος της κοστίσει μια τέτοια απόφαση εναντίον των εργαζομένων, πριν δεχτεί ή απορρίψει την εξευτελιστική, για τους εργαζομένους, πρόταση.