Δύο διασωληνωμένοι μετά τη φωτιά στη Θεσσαλονίκη -Δεκάδες απεγκλωβισμοί, συγκλονιστικές εικόνες

Δύο άνθρωποι νοσηλεύονται διασωληνωμένοι έπειτα από τον απεγκλωβισμό τους από το κτίριο όπου ξέσπασε φωτιά, στη Θεσσαλονίκη.

Η πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε πριν τις 15:00 το μεσημέρι στο κτίριο όπου στεγάζεται το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, επί της οδού Αριστοτέλους 27 στο κέντρο της πόλης, πλέον έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο.

Άνθρωποι εγκλωβίστηκαν στο εσωτερικό του κτιρίου, όταν ξέσπασε η φωτιά .
Νωρίτερα η Πυροσβεστική, σε μια μεγάλη επιχείρηση κατάσβεσης και διάσωσης, προχώρησε στον απεγκλωβισμό 44 ανθρώπων που είχαν μείνει στο εσωτερικό του κτιρίου αφού ξέσπασε η φωτιά.

Άνθρωποι εγκλωβίστηκαν στο εσωτερικό του κτιρίου, όταν ξέσπασε η φωτιά / Konstantinos Tsakalidis / SOOC
Ανάμεσα στα άτομα αυτά που απεγκλωβίστηκαν βρίσκονται και 30 μαθητές που βρίσκονταν στο διπλανό φροντιστήριο, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ. Οι δύο άνθρωποι που χρειάστηκε να διασωληνωθούν μεταφέρθηκαν στο «Παπανικολάου» με αναπνευστικά προβλήματα.

Συγκλονίζουν οι εικόνες εγκλωβισμένων που σώθηκαν από τις φλόγες
Οι άνθρωποι που διασώθηκαν από τους πυροσβέστες και κατάφεραν να βγουν σώοι από το κτίριο έδειχναν ανακουφισμένοι, αλλά και έντρομοι, καθώς βρέθηκαν αντιμέτωποι με τις φλόγες όσο είχαν εγκλωβιστεί στο κτίριο.

Χάρη στις προσπάθειες των πυροσβεστών, οι οποίοι μπήκαν στο κτίριο με τη συνδρομή γερανοφόρου, οι εγκλωβισμένοι κατάφεραν να βγουν έξω και να λάβουν τις πρώτες βοήθειες από τους διασώστες του ΕΚΑΒ που είχαν σπέυσει στο σημείο. Συγκλονίζουν οι εικόνες και τα βίντεο που καταγράφουν την έξοδο των εγκλωβισμένων πολιτών, που έτρεξαν να αγκαλιάσουν τους δικούς τους ανθρώπους.