Δύο υποθέσεις παράνομης εργοδότησης διερευνά ο Αστυνομικός Σταθμός Αγίας Νάπας

Δύο υποθέσεις παράνομης εργοδότησης και απασχόλησης διερευνά ο Αστυνομικός Σταθμός Αγίας Νάπας εναντίον των εργοδοτών δύο αλλοδαπών εργατών.

Σε γραπτή ανακοίνωση του Γραφείου Επικοινωνίας του Αρχηγείου Αστυνομίας αναφέρεται ότι «κατά τη διάρκεια ελέγχου σε μπαράκι στην Αγία Νάπα, γύρω στη 1.30 ξημερώματα σήμερα Παρασκευή 22 Ιουλίου, μέλη της Υπηρεσίας Αλλοδαπών και Μετανάστευσης – ΥΑΜ Αμμοχώστου, εντόπισαν άντρα ηλικίας 23 ετών, υπήκοο τρίτης χώρας, νόμιμο κάτοικο Κύπρου, να εργάζεται στο υποστατικό παράνομα, χωρίς άδεια από την αρμόδια Αρχή».

Ο 23χρονος κλήθηκε και παρουσιάστηκε στον Αστυνομικό Σταθμό Αγίας Νάπας, όπου αφού ανακρίθηκε και κατηγορήθηκε γραπτώς για το αδίκημα της παράνομης απασχόλησης, αποδεσμεύτηκε.

Από εξετάσεις που διενεργήθηκαν διαπιστώθηκε ότι εργοδότης του 23χρονου είναι άντρας ηλικίας 48 ετών και εναντίον του διερευνάται υπόθεση παράνομης εργοδότησης.

Εξάλλου σε μπυραρία στην Αγία Νάπα, κατά τη διάρκεια ελέγχου που διενεργήθηκε από μέλη του ΟΠΕ Αμμοχώστου, μισή ώρα μετά τα μεσάνυκτα χθες Πέμπτη, εντοπίστηκε άντρας ηλικίας 28 ετών, υπήκοος τρίτης χώρας, νόμιμος κάτοικος Κύπρου, να εργάζεται στο υποστατικό παράνομα, χωρίς άδεια από την αρμόδια Αρχή.

Ο 28χρονος κλήθηκε και παρουσιάστηκε στον τοπικό Αστυνομικό Σταθμό Αγίας Νάπας, όπου αφού ανακρίθηκε και κατηγορήθηκε γραπτώς για το αδίκημα της παράνομης απασχόλησης, αποδεσμεύτηκε.

Εργοδότης του 28χρονου είναι άντρας ηλικίας 50 ετών, εναντίον του οποίου διερευνάται υπόθεση παράνομης εργοδότησης.

Τις δύο υποθέσεις διερευνά ο Αστυνομικός Σταθμός Αγίας Νάπας.