«Δώρο» Μητσοτάκη στην Κύπρο ένα προεδρικό αεροσκάφος

Έφτασε γύρω στις 11.30 το πρωί της Παρασκευής (17/6) στο Προεδρικό Μέγαρο ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για συνάντηση με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη. Η συνάντηση αναμένεται να καλύψει τις τελευταίες προκλήσεις της Τουρκίας, το Κυπριακό, τη μεταναστευτική κρίση και θέματα ενέργειας.

Τον Πρωθυπουργό Μητσοτάκη υποδέχθηκε στα σκαλιά του Προεδρικού Μεγάρου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ο πρόεδρος μεταξύ άλλων ανακοίνωσε πως η Κύπρος αποκτά το δικό της Προεδρικό αεροσκάφος για τις μετακινήσεις του προέδρου αλλά και τους Υπουργούς για υπηρεσιακούς λόγους στο εξωτερικό. Ο κ. Αναστασιάδης ευχαρίστησε τον Έλληνα πρωθυπουργό για τη «γενναιόδωρη δωρεά».

Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού στην Κύπρο

Μετά την κατ’ ιδίαν συνάντηση των δύο, θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες με τη συμμετοχή, μεταξύ άλλων, των Υπουργών Εξωτερικών, Οικονομικών, Ενέργειας και Δικαιοσύνης.

Στη 1 μμ ο κ. Μητσοτάκης θα παρακαθίσει σε γεύμα που παραθέτει ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ και υποψήφιος για την Προεδρία Αβέρωφ Νεοφύτου και στην συνέχεια θα έχει συνάντηση με την Επιτροπή Κατεχόμενων Δήμων και Κοινοτήτων.

Στις 19.00, ο κ. Μητσοτάκης θα μιλήσει στο πολιτικό και ιδεολογικό συνέδριο του Δημοκρατικού Συναγερμού, στο οποίο θα απευθύνει χαιρετισμό και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αλλά και ο Πρόεδρος του ΕΛΚ Μάνφρεντ Βέμπερ.

Ο κ. Βέμπερ θα έχει συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη στις 1800.

omegalive