Δ. Πάφου: Έναρξη κατασκευαστικών εργασιών για ανάπλαση του παραδοσιακού πυρήνα Αναβαργού

Την έναρξη κατασκευαστικών εργασιών στο πλαίσιο του έργου “Ανάπλαση του παραδοσιακού πυρήνα της Συνοικίας Αναβαργού και της Νότιας Περιοχής του Εμπορικού Παραδοσιακού Κέντρου Πάφου” ανακοίνωσε ο Δήμος Πάφου, προχωρώντας παράλληλα σε  κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Σύμφωνα με ανακοίνωση ο Δήμος Πάφου σήμερα  Παρασκευή 15 Ιουλίου 2022 θα ξεκινήσουν οι κατασκευαστικές εργασίες στο Έργο «Ανάπλαση του παραδοσιακού πυρήνα της συνοικία Αναβαργού και της νότιας περιοχής του εμπορικού παραδοσιακού κέντρου Πάφου».

Οι οδοί οι οποίες επηρεάζονται από την εκτέλεση των εργασιών του Έργου είναι οι εξής: 1. Οδός Γλάδστωνος, 2. Οδός Αποστόλου Παύλου (τμήμα), 3. Οδός Νικοδήμου Μυλωνά (τμήμα), 4. Οδός Ερμού, 5. Οδός Νίκου Αντωνιάδη, 6. Οδός Παλλάδος,7. Οδός Πυγμαλίωνος, 8. Οδός Ρέννου και 9. Οδός Γαλάτειας

Ο Δήμος Πάφου επισημαίνει επίσης πως σε σχέση με την Νότια περιοχή του Παραδοσιακού Εμπορικού Κέντρου Πάφου για την περίοδο από την εκκίνηση των εργασιών μέχρι και τα μέσα Δεκεμβρίου 2022 (1η Φάση εργασιών) θα εκτελούνται εργασίες στην οδό Γλάδστωνος και στην οδό Ερμού οι οποίες και θα παραμείνουν κλειστές για την κυκλοφορία.

Θα διασφαλίζεται ασφαλής πρόσβαση για πεζούς των επηρεαζόμενων κατοίκων και επισκεπτών προς τις κατοικίες και λοιπές επιχειρήσεις σε όλη την διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών.

Παρακαμπτήριοι οδοί για το ρεύμα κυκλοφορίας προς την Κάτω Πάφο θα εξασφαλιστούν, προστίθεται στην ανακοίνωση,  σε τέσσερις κατευθύνσεις οι οποίες θα σηματοδοτηθούν κατάλληλα.

Ο Δήμος Πάφου προχωρεί επίσης στην αναλυτική καταγραφή των συγκεκριμένων διαδρομών όπως : 1. Από Λεωφόρο Μεσόγης μέσω των οδών Αλέξαντρου Υψηλάντη, Νεαπόλεως, Θερμοπύλων και Νικοδήμου Μυλωνά. 2. Από την Λεωφόρο Ελλάδος μέσω των οδών Αθηνάς, Θερμοπύλων και Νικοδήμου Μυλωνά. 3. Από την οδό Χαράλαμπου Μούσκου μέσω των οδών Νεόφυτου Νικολαίδη και Σωτηράκη Μαρκίδη. 4. Από την Λεωφόρο Αθηνών μέσω της οδού Σωτηράκη Μαρκίδη.

Όπως αναφέρεται η οδός Νικοδήμου Μυλωνά θα παραμείνει ανοικτή για την κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Με την πρόοδο των εργασιών και πάντα έγκαιρα θα υπάρξει νέα αναλυτική ενημέρωση με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για τις υπόλοιπες φάσεις του Έργου.

Ο Δήμος Πάφου διαβεβαιώνει το κοινό ότι καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την πρόκληση της λιγότερη δυνατής ταλαιπωρίας από την εκτέλεση του σημαντικού αυτού έργου και ζητεί την συνεργασία και την κατανόησή του.

(ΚΥΠΕ/ΚΠ/ΜΚ)