Εάν έχεις πέραν των 19,500 εισοδήματα ωφείλεις να κάνεις φορολογική δήλωση – Μόλις 6 χιλιάδες την έχουν υποβάλει μέχρι στιγμής.

Μια ανυσηχία την έπαθαν εκεί στο Τμήμα Φορολογίας αφού μικρή είναι η ανταπόκριση των φορολογουμένων στο κάλεσμα του Τμήματος για να υποβάλουν φέτος νωρίτερα τις δηλώσεις εισοδήματος μισθωτού και αυτοεργοδοτούμενου, για το φορολογικό έτος 2021. 

Παρόλο που η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων άρχισε στις 8 του μήνα, τρεις εβδομάδες μετά, μόλις 6 χιλ. τις έχουν υποβάλει, από τους 280 χιλ. φορολογούμενους που έχουν υποχρέωση να το πράξουν.

Να υπενθυμίσουμε ότι η τελευταία ημερομηνία για υποβολή των φορολογικών δηλώσεων αλλά και της καταβολής του οφειλόμενου φόρου και επιβαρύνσεων είναι η 31η Ιουνίου του 2022. Συνεπώς, όσοι φορολογούμενοι υποβάλουν τις φορολογικές δηλώσεις από την 1η Αυγούστου και μετά θα υπόκεινται σε διοικητικό πρόστιμο €100.

Βάσει του διατάγματος του Υπουργείου Οικονομικών, υποχρέωση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων έχουν οι φορολογούμενοι οι οποίοι πέρσι είχαν μεικτά εισοδήματα μέχρι €19.500.

Να σημειωθεί πως για διευκόλυνση των φορολογούμενων, στην ιστοσελίδα του Τμήματος Φορολογίας www.mof.gov.cy/tax έχει αναρτηθεί χρήσιμο ενημερωτικό υλικό για συμπλήρωση και υποβολή της δήλωσης, κάτω από το εικονίδιο «Δήλωση Εισοδήματος Ατόμου 2021».