Εικόνες χάους σε Γυμνάσιο στη Λευκωσία – Σπασμένα τζάμια και καμένα αντικείμενα (Εικόνες)

 28/04/22  10:56FacebookTwitter

Ευαγγελία Νικολάου

Εικόνες χάους άφησαν στο πέρασμά τους νεαροί σε Γυμνάσιο της Λευκωσίας.

No description available.

Για μία ακόμα χρονιά, το Γυμνάσιο Αγίου Βασιλείου στον Στρόβολο βρέθηκε στο στόχαστρο νεαρών που άφησαν πίσω τους εκτεταμένες ζημιές. Σπασμένα τζάμια αιθουσών, καμένα αντικείμενα στην αυλή του σχολείου, βρισιές και συνθήματα σε τοίχους, όλα αποτελέσματα πράξεων «βάνδαλων που θεωρούν πως το σχολείο είναι κεκτημένο τους». Με αυτό τον τρόπο σχολιάζει τις απαράδεκτες εικόνες ο Διευθυντής του Γυμνασίου, κ. Ευαγόρας Καραγιώργης, ο οποίος μίλησε στο OMEGAlive τονίζοντας μάλιστα πως δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο.

No description available.

«Οι λαμπρατζιές και οι καταστροφές που αφήνουν πίσω τους είναι παράδοση δεκαετιών. Εγώ είμαι σ’ αυτό το σχολείο εδώ και τέσσερα χρόνια, αλλά η κουβέντα αυτή πάει εδώ και 40 χρόνια», δήλωσε.

No description available.
No description available.

«Την περασμένη Τετάρτη, άνοιξαν σε διάφορα σημεία τέσσερις τρύπες κατά τη διάρκεια της νύχτας. Ήταν σαν το βαρύ πυροβολικό. Έφτασαν σε σημείο να κρύψουν μέχρι και ξύλα πάνω στη στέγη», επεσήμανε ο κ. Ευαγόρας. Ο ίδιος μάλιστα νιώθει «τυχερός» που λόγω της πανδημίας τα τελευταία δύο χρόνια το σχολείο γλίτωσε τα χειρότερα, αφού με τα περιοριστικά μέτρα που βρίσκονταν σε ισχύ, δεν μπόρεσαν να πραγματοποιηθούν λαμπρατζιές.

«Φέτος επειδή άνοιξαν τα πράγματα η κατάσταση ξέφυγε. Έκαψαν ξύλα, λάστιχα, έσπασαν τζάμια, δεν μπορώ να καταλάβω το σκεπτικό τους», είπε μεταξύ άλλων.

No description available.
No description available.

Πάντως η διεύθυνση του σχολείου επικοινώνησε με τη Σχολική Εφορεία πριν από περίπου τρεις μέρες, για να ζητήσει την απαραίτητη βοήθεια ούτως ώστε να επιδιορθωθούν οι ζημιές. Τη βοήθειά του θα προσφέρει και ο Δήμος Στροβόλου, ενώ το Γυμνάσιο βρίσκεται σε συνεννόηση και με την Αστυνομία. Ωστόσο όπως σημείωσε και ο κ. Ευαγόρας, «δεν υπάρχει κάτι που να σταματά αυτούς τους νεαρούς από το να κάνουν αυτό το πράγμα».

Ρίχνουν πέτρες στους φρουρούς

Αξίζει να σημειωθεί πως στην προσπάθεια αποφυγής τέτοιων περιστατικών, αξιοποιούνται και φρουροί ασφαλείας μέσω της Σχολικής Εφορείας, ωστόσο αυτό δεν φαίνεται να έχει αποτέλεσμα καθώς όπως ανέφερε ο Διευθυντής του σχολείου, οι νεαροί είναι τόσο ανεξέλεγκτοι, που «τους ρίχνουν μέχρι και πέτρες», με αποτέλεσμα να τους φοβίσουν.

No description available.
No description available.

Με τα σχολεία πάντως να ανοίγουν την ερχόμενη εβδομάδα, το σχολικό προσωπικό είναι πιο πιεσμένο από ποτέ, αφού όπως επεσήμανε και ο κ. Καραγιώργης, «κανένας γονιός δεν θέλει να έρθει το παιδί του σε ένα τέτοιο περιβάλλον με την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή».

πηγή OMEGAlive