Εξελίξεις στην υπόθεση Αριστοτέλους: Μέχρι την Τετάρτη, ώστε να τοποθετηθεί επί των καταγγελιών ζήτησε χρόνο ο ανώτερος αξιωματικός της αστυνομίας

Μετά τις καταγγελίες της διευθύντριας των Φυλακών, Άννας Αριστοτέλους, η υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, Στέφη Δράκου, ενημέρωσε τον ανώτερο αξιωματικό της Αστυνομίας ο οποίος φαίνεται να εμπλέκεται στην υπόθεση, για την πρόθεσή της να τον θέσει σε διαθεσιμότητα.

Ο αξιωματικός ζήτησε και έλαβε χρόνο μέχρι την Τετάρτη, ώστε να τοποθετηθεί επί των καταγγελιών, πριν από τη λήψη τελικής απόφασης από την Υπουργό.   

Ο Γενικός Εισαγγελέας προχώρησε στο διορισμό του νομικού Αχιλλέα Αιμιλιανίδη, ως ανεξάρτητου ποινικού ανακριτή στην υπόθεση.

Οι όροι εντολής του κυρίου Αιμιλιανίδη είναι όπως διερευνήσει το ενδεχόμενο διάπραξης ποινικών αδικημάτων: από ανώτερο αξιωματικό της Αστυνομίας, από άτομο το οποίο εκτίει ποινή φυλάκισης στις Κεντρικές Φυλακές ή και οποιοδήποτε άλλον σχετίζεται με την καταγγελία της κυρίας Αριστοτέλους.  

Η διερεύνηση της υπόθεσης θα πρέπει να ολοκληρωθεί εντός ενός μηνός.

​​ Είναι φυσική δικαιοσύνη να ακουστεί πρώτα ο καταγγελόμενος στην υπόθεση Αριστοτέλους, δήλωσε στην εκπομπή του Ρικ “Από μέρα σε μέρα” ο νομικός Αντρέας Αγγελίδης, σημειώνοντας ότι σωστά ενήργησε η Υπουργός Δικαιοσύνης, η οποία ζήτησε πρώτα την τοποθέτηση του, προτού αποφασίσει επί διαθεσιμότητας.

Σε ότι αφορά την ιδιωτική συνομιλία που ήρθε στο φως, ο κύριος Αγγελίδης αναφέρει ότι δύναται να παρουσιαστεί στο δικαστήριο, με δεδομένο ότι ενισχύεται και από μαρτυρικό υλικό.  

πηγή ρικ