Επήραν μας χαπάρι και στην Ιταλία- Πρωταγωνιστής ο Αναστασιάδης για τα χρυσά διαβατήρια

Η Κύπρος και το Κυπριακό επενδυτικό πρόγραμμα, πρωταγωνιστεί στην ιταλική κρατική τηλεόραση σύμφωνα με την εφημερίδα «Φιλελεύθερος».

Δημοσίευμα της εφημερίδας αναφέρει ότι η Κύπρος προβάλλεται ως άσυλο για όσους επιχειρηματίες θέλουν να διεξάγουν τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες μακριά από αδιάκριτα βλέμματα.

Εξηγεί ότι ιταλική εκπομπή δίνει συνέχεια στη δράση του καναλιού Αλ Τζαζίρα και προβάλλει εικόνες από δικηγορικά γραφεία, με έμφαση στο πρώην γραφείο του Προέδρου Αναστασιάδη.

Υπό τον τίτλο «τα παιδιά του Κρεμλίνου» γίνεται ιδιαίτερη αναφορά σε Ρώσους επιχειρηματίες που ανήκουν στον κύκλο του Ρώσου Πρόεδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν.

Οι Ρώσοι είτε αξιοποίησαν το Κυπριακό Επενδυτικό Πρόγραμμα για να λάβουν διαβατήριο, είτε έχουν εγγράψει στον Έφορο Εταιρειών Κύπρου επιχειρηματικές οντότητες για να εξυπηρετήσουν τα οικονομικά τους συμφέροντα χωρίς ιδιαίτερα εμπόδια.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι οι αναφορές στο δικηγορικό γραφείο του Προέδρου της Δημοκρατίας είναι συνεχείς και ξεκάθαρες.

Ο δημοσιογράφος της ιταλικής τηλεόρασης, Τζούλιο Βαλεσίνι, ο οποίος ήρθε στην Κύπρο για τους σκοπούς της δημοσιογραφικής έρευνας αναφέρει χαρακτηριστικά ότι τα παλάτια της Κύπρου διατηρούν αρκετά μυστικά Ρώσων ολιγαρχών.

Στη Λεμεσό, όπως σημείωσε, βρίσκονται τα κεντρικά γραφεία της έγκυρης νομικής εταιρείας που ιδρύθηκε από τον δικηγόρο Νίκο Αναστασιάδη, ο οποίος μετέπειτα έγινε Πρόεδρος, προσθέτοντας ότι για να αποφύγει τη σύγκρουση συμφερόντων, το διευθύνουν οι κόρες του αντί αυτού.