Επίσημο αίτημα της Ελλάδας στις ΗΠΑ για τα F-35

The Royal Air Force's first delivery of F35B aircraft fly from Marine Corps Air Station Beaufort in the U.S. towards their new base RAF Marnham, Britain June 6, 2018. Picture taken June 6, 2018. Sgt Nik Howe/MoD Handout via REUTERS NO RESALES. NO ARCHIVES THIS IMAGE HAS BEEN SUPPLIED BY A THIRD PARTY. IT IS DISTRIBUTED, EXACTLY AS RECEIVED BY REUTERS, AS A SERVICE TO CLIENTS

Yπογράφτηκε το επίσημο ελληνικό αίτημα προς στις αρχές των ΗΠΑ για την απόκτηση 20 συν 20 F-35

Πριν από λίγη ώρα υπογράφτηκε το επίσημο ελληνικό αίτημα προς στις αρχές των ΗΠΑ για την απόκτηση των F-35 και αναμένεται να σταλεί μέσα στις επόμενες μέρες, σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο Σκάι.

Στις ΗΠΑ η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία

Η Ελλάδα ζητά να δεσμευτούν 20 αεροσκάφη F35, όπως είχε προαναγγείλει και ο πρωθυπουργός, και άλλα 20 υπό αίρεση.

Μάλιστα, οι διαδικασίες θα επιταχυνθούν καθώς μέσα στις επόμενες ημέρες η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του Υπουργείου Άμυνας θα μεταβεί στις ΗΠΑ για να συζητήσουν το αίτημα αυτό.

Κυβερνητικές πηγές σχετικά με την υπογραφή του αιτήματος της Ελλάδας προς τις ΗΠΑ για τα αεροσκάφη F-35, αναφέρουν ότι «είναι ζήτημα του υπουργείου ‘Αμυνας και πρόκειται για μια διαδικασία που είναι δρομολογημένη εδώ και καιρό» σε μια προσπάθεια να αποσυνδέσουν τη σημερινή εξέλιξη από τα τουρκικά F-16 και την αμερικανική στήριξη που απέσπασε σήμερα ο Ερντογάν.

Οπως σημειώνουν οι κυβερνητικές πηγές, «πρόκειται για την υπογραφή και την αποστολή του Letter of Request (LoR) που είναι το πρώτο βήμα σε μια μακρά διαδικασία».