ΕΤΥΚ: ΧΑΝΟΥΝ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΛΟΓΩ ΚΑΚΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ

ΣΚΛΗΡΟΙ  μόνο με τους συναδέλφους

Πού χάθηκαν τα κέρδη από το Συνεργατισμό;

Συνεχίζεται ο πόλεμος ανακοινώσεων της ΕΤΥΚ εναντίον της διεύθυνσης της Ελληνικής Τράπεζας και ιδιαίτερα του CEO της, Oliver Gatzke. Με ανακοίνωση της η ΕΤΥΚ μιλάει για κακοδιαχείριση και θέτει σειρά ζητημάτων σε ότι αφορά πρόσφατες κινήσεις εκ μέρους της τράπεζας. Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΕΤΥΚ πιο κάτω:

Το δυναμισμό της Διοίκησης της Ελληνικής Τράπεζας τo «θαυμάζουμε» ΟΛΟΙ όταν πρόκειται για εκδήλωση επίθεσης εναντίων των εργαζομένων.

Τον σκληρό διαπραγματευτή για προάσπιση των συμφερόντων της Τράπεζας για αύξηση των εσόδων και περιορισμών των εξόδων δεν είχαμε την ευκαιρία να τον «θαυμάσουμε» σε σημαντικές κατηγορίες δραστηριοτήτων όπως:

α) Άσκοπη πληρωμή συμβούλων και παρασυμβούλων που κοστίζουν αχρείαστα δεκάδες εκατομμύρια στην Τράπεζα.

β) Η πώληση των δανείων και της APS προς τρίτους είναι φανερό ότι δεν κατέληξε στην καλύτερη δυνατή τιμή, με αποτέλεσμα η Τράπεζα να χάσει αρκετά εκατομμύρια.

Αξιοπερίεργο είναι  το ότι ο αγοραστής σε «βολική» τιμή τόσο των δανείων όσο και της APS είναι μεγαλομέτοχος και είναι η πηγή ανακάλυψης και έλευσης του κ.Oliver Gatzke, στο τιμόνι της Ελληνικής Τράπεζας. Τα σχόλια είναι περιττά.

γ) Η αγορά των δανείων της RCB στην τιμή πέραν του 95% της αξίας, δημιουργεί πολλά ερωτηματικά και φυσικά κόστισε εκατοντάδες εκατομμύρια χωρίς να προβληματιστεί κάποιος.

Είναι γνωστό ότι η RCB τάχιστα ΕΠΡΕΠΕ να πωλήσει (όπως συνέβη με τις Κυπριακές Τράπεζες στην Ελλάδα το 2013).

Οι Κυπριακές Τράπεζες ξεπουλήθηκαν με μηδενική σχεδόν αξία, ενώ η RCB εισέπραξε από τη γενναιόδωρη Διοίκηση της Ελληνικής Τράπεζας, τόσα εκατομμύρια όσα δεν θα εισέπραττε η RCB αν διατηρούσε τα δάνεια η ίδια στην κατοχή της.

Εξ’ αιτίας του πολέμου και των μέτρων εις βάρος Ρωσικών συμφερόντων η RCB έπρεπε να πωλήσει ΑΜΕΣΑ και δυστυχώς γι’ αυτή δεν είχε δεύτερο ενδιαφερόμενο αγοραστή.

Μήπως υπήρξε παρασκήνιο για να εξυπηρετηθεί η RCB και όχι η Ελληνική Τράπεζα;

Τα πιο πάνω δημιουργούν εύλογα ερωτήματα που πρέπει να προβληματίσουν ΟΛΟΥΣ για το πως διαφυλάσσονται τα συμφέρονται της Ελληνικής Τράπεζας και φυσικά πόσο σκληρούς και σωστούς διαπραγματευτές έχει στην ηγεσία της.

Επίσης είναι γνωστό σ’ ΟΛΟΥΣ ότι το δώρο αυτών που ελέγχουν το Συνεργατισμό προς την Ελληνική Τράπεζα έφερε στην Τράπεζα (επίσημες ανακοινώσεις) σχεδόν €500 εκατομμύρια κέρδη την τελευταία τετραετία.

Πού πήγαν αυτά τα κέρδη και η Τράπεζα με την ανακοίνωση τάχα ζημιών €11 εκατομμύριων το 2021, ζητά τη θυματοποίηση των υπαλλήλων;

Τονίζουμε ότι αν η Τράπεζα διαπραγματευόταν σωστά τα τρία πιο πάνω θέματα τα κέρδη της θα ξεπερνούσαν τα €100 εκατομμύρια.

Αντί αυτών, ζημιές και θυσίες …!!!