Ημέρα χαράς για το Νικόλα, τον ΑΜΕΑ μαθητή που το Υπουργείο απέκλεισε απο τα αποτελέσματα των Παγκύπριων εξετάσεων

«Ο Νικόλας μπήκε στο πανεπιστήμιο με την αξία του, με τους βαθμούς του! Όσο και να προσπαθούν να υποβιβάσουν την προσπάθεια του δεν θα τα καταφέρουν, σήμερα είναι μέρα χαράς δεν θα σας επιτρέψουμε να μας την καταστρέψετε» τονίζει σε ανάρτηση της η Γιούλα Πιτσιάλη για το υιό της, Νικόλα.

Η κα. Πιτσιάλη κατήγγειλε το Υπουργείο Παιδείας το οποίο δεν συμπεριέλαβε τον Νικόλα μέσα στα αποτελέσματα των Παγκύπριων εξετάσεων, ρίχνοντας το μπαλάκι στο Πανεπιστήμιο Κύπρου να αποφασίσει, εάν θα προσφέρει την θέση στον μαθητή.

«Δεν μπήκε στον κόπο καν να αναλύσει τα αποτελέσματα του Νικόλα , δεν μπήκε στον κόπο να δει βάσει των αποτελεσμάτων του εάν περνούσε στο πανεπιστήμιο και να μας ενημερώσει όπως τους άλλους 5049 υποψήφιους» προσθέτει η Πρόεδρος της Οργάνωσης «Αγκαλιά Ελπίδας» στην ανάρτηση της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

«Τελικά πέρασαν κανονισμό κομμένο και ραμμένο στα μέτρα των «ειδικών» τους αντιλήψεων, αυτών των διαχωριστικών , που προωθούν για τα παιδιά με αναπηρίες, ειδικά για να δικαιολογήσουν την εισαγωγή του Νικόλα στο πανεπιστήμιο με άλλη διαδικασία.. και να μην αφήσουν περιθώριο σε άλλα παιδιά με αναπηρία να έχουν εύλογες προσαρμογές όταν αυτά τις χρειάζονται μέσα από μια ενιαία διαδικασία» συμπληρώνει η μητέρα του Νικόλα Μαρκαντώνη.

Η ανάρτηση της Γιούλας Πιτσιάλη:

Ο Νικόλας δεν ήταν μέσα στα αποτελέσματα των Παγκύπριων εξετάσεων .. βλέπετε το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας δεν αναγνωρίζει ακόμη ότι οι εύλογες προσαρμογές σε ένα γραπτό για να δίνει πρόσβαση στον μαθητή με αναπηρία πρέπει να είναι μέρος της όλης διαδικασίας ..

Δεν εννοεί να συμπεριλάβει τα παιδιά με αναπηρίες σε μια ενιαία διαδικασία.. χρησιμοποιεί «ειδικές» εξετάσεις , ειδικές διαδικασίες , ειδικούς κανονισμούς .. και πάει λέγοντας. Το ΥΠΠΑΝ έριξε το μπαλάκι στο Πανεπιστήμιο Κύπρου να αποφασίσει, εάν θα προσφέρει την θέση στον μαθητή .. δεν μπήκε στον κόπο καν να αναλύσει τα αποτελέσματα του Νικόλα , δεν μπήκε στον κόπο να δει βάσει των αποτελεσμάτων του εάν περνούσε στο πανεπιστήμιο και να μας ενημερώσει όπως τους άλλους 5049 υποψήφιους. Ο Νικόλας περίμενε την άλλη διαδικασία .. για τις άλλες Παγκύπριες τις «ειδικές» , για τα ειδικά παιδιά με τις «ειδικές ικανότητες».. ειρωνικά το γράφω..)

Τελικά πέρασαν κανονισμό κομμένο και ραμμένο στα μέτρα των «ειδικών» τους αντιλήψεων, αυτών των διαχωριστικών , που προωθούν για τα παιδιά με αναπηρίες..ειδικά για να δικαιολογήσουν την εισαγωγή του Νικόλα στο πανεπιστήμιο με άλλη διαδικασία.. και να μην αφήσουν περιθώριο σε άλλα παιδιά με αναπηρία να έχουν εύλογες προσαρμογές όταν αυτά τις χρειάζονται μέσα από μια ενιαία διαδικασία.

( Εδώ ο κανονισμός που πέρασαν στα μουλωχτά) http://ucy.ac.cy/legislation/volumeb/5.1.2.htm

Όπως και να έχει ..

Ο Νικόλας μπήκε στο πανεπιστήμιο με την αξία του , με τους βαθμούς του ! Όσο και να προσπαθούν να υποβιβάσουν την προσπάθεια του δεν θα τα καταφέρουν. Σήμερα είναι μέρα χαράς δεν θα σας επιτρέψουμε να μας την καταστρέψετε.